Psico Consumidor

Páginas: 21 (5105 palabras) Publicado: 7 de diciembre de 2012
Solucions orientatives

Prova d’avaluació continuada 4. “Quin mal em fan els ossos!”


1. Determineu els diferents rols que exerceixen cadascun dels personatges que apareixen en el relat.

En el supòsit plantejat, els dos màxims responsables en relació al comportament de compra d'Osteo- Bi-Flex són en Josep i l’Immaculada. Seran ells els que prendran múltiples decisions en eldesenvolupament del procés de decisió de compra. Segurament sigui Josep el més actiu en el procés malgrat sigui Immaculada la que té en aquest cas la necessitat, hagi de ser ell qui s'encarregui de contrastar diferents fonts d'informació abans de prendre la decisió definitiva de compra o no compra. El cert és que durant qualsevol procés de decisió de compra es poden identificar diferents rols:

a.Comprador (persona que participa en l'obtenció del producte en el mercat): en el nostre cas és en Josep el que desenvolupa l'acció d'obtenció d'Osteo- Bi-Flex. Ell és l'encarregat d'adquirir el medicament, probablement, a través d'Internet, o desplaçant-se a un altre país, com Andorra, donades les limitacions de comercialització del mateix.


b. Pagador (és la persona que finança la compra). Enel cas que ens ocupa el més probable és que sigui en Josep l'encarregat de pagar pel producte donat el caràcter virtual de la compra, i que sigui per tant ell qui dugui a terme l'acció de pagament. No obstant això, un vegada duta a terme la compra, podem suposar que la seva àvia li aboni l'import pel bé adquirit.


c. Usuari (és la persona que consumeix el bé o rep els beneficis del servei):En aquest cas, la consumidora del bé serà l’Immaculada. A més a més, ella serà l'encarregada d'avaluar la “bondat” del mateix a partir de la millora que experimenti en el seu estat físic.

A aquests rols podem afegir quatre més (Solomon, 2008).

a. L'iniciador: És la persona que identifica la necessitat. En el supòsit és en Josep qui a partir de la conversa que va escoltar entre dos anciansplanteja tant al metge com a l’Immaculada la possibilitat de provar el medicament amb l'objectiu de pal·liar el dolor que li genera a aquesta última l'artritis.

b. L'influenciador: És la persona les decisions de la qual són tingudes en compte en el procés de decisió de compra. En el nostre cas, identifiquem dues decisions:

• La decisió d'adquirir Osteo- Bi-Flex: L'experiència en relacióamb el producte dels avis que apareixen en el supòsit, junt amb la informació obtinguda a través de les opinions dels integrants del Fòrum serien els que exercirien bàsicament aquest paper. A més a més, clar està, de la figura de en Josep, que animarà a l'àvia a consumir-lo.

• La decisió de consumir-lo: El metge serà en aquest cas el que exerceixi el paper dissuasori perquè en Josep noadquireixi el producte (si bé guiat per motius de dubtosa ètica professional).

c. El decisor: En aquest cas, serà en Josep el que decideixi tant el canal d'adquisició del producte com la seva compra comptant amb tota seguretat amb el beneplàcit previ de l'àvia.

d. El prescriptor: És la persona investida amb una certa autoritat moral o professional i a la qual se li atorga la capacitat peraconsellar o recomanar-o no- un producte determinat. La figura més representativa que desenvolupa aquest rol en el supòsit és la del metge del CAP que li prescriu a l'àvia calmants i anti inflamatoris.

2. Identifiqueu les funcions grupals que pot tenir el fòrum d’Internet en el supòsit plantejat.

El fòrum, a través de les opinions que expressin els seus integrants té en el supòsit una funciód'influència social. Des d'aquesta perspectiva d'influència sobre els individus, servirà per ratificar o per generar alguna que un altre dubte previ en Josep abans d'adquirir el medicament.

Les funcions que desenvolupa el grup són diverses i heterogènies. Hem de pensar que en les societats modernes el grup és el responsable de transformar els individus en persones A continuació relacionarem les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El psico analisis y los consumidores
  • Psico
  • Psico
  • psic.
  • Psico
  • Psico
  • psico
  • psic.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS