PSICOBIOLOGIA

Páginas: 5 (1149 palabras) Publicado: 24 de mayo de 2014



Fonaments en Psicobiologia. PAC 2 Daniel García Gómez
Aula9


1. A la membrana d’una neurona postsinàptica arriba un neurotransmissor que obre uns canals iònics controlats per lligand que deixen travessar la membrana ions de Na+ i K+.


A) Quin tipus de resposta postsinàptica es produirà en aquesta situació? Justifica la teva resposta idescriu el moviment que s’observarà en els dos grups d’ions.

Si el neurotransmissor provoca l’obertura dels canals de sodi (N+) i de potassi (K+)
es produiran PEPs (potencials excitadors postsinàptics). L’entrada de sodi despolaritza la membrana, però es compensa per la sortida de potassi que hiperpolaritza la membrana. Com que el grau electroquímic del sodi es mes gran que el del potassi, hihaurà mes entrada de sodi que no pas sortida de potassi, i que provocarà una petita despolarització.


B) I si un segon estímul provoqués una resposta postsinàptica de signe oposat, quins canals iònics s’obririen i quin moviment farien els ions? Justifica les teves respostes.

Degut al potencial inhibidor postsinàptic produït, s’obren els canals de (Cl-) o els canals de (K+). El (C-) estroba en major quantitat fora de la cèl·lula, i te tendència a entrar. El (K+) que n’hi ha major quantitat dins la cèl·lula, en obrir-se els canals sortirà fora. I en resultat la cèl·lula es troba amb valor negatiu dificultant la creació de potencial d’acció.


2. Seguint amb el cas de la pregunta anterior, imagina que els dos estímuls arriben simultàniament a llocs diferents de la neurona quees troben a la mateixa distància del lloc on es produeix la integració dels estímuls.

A) A quin lloc de la neurona es produirà aquesta integració?

Al segment inicial.







B) Mitjançant quin mecanisme s’integraran aquests dos estímuls?

Mitjançant la integració sinàptica.

C) Si suposem que els dos estímuls són de la mateixa intensitat, quin serà el resultat d’aquestaintegració?

Si totes les informacions son excitadores, el resultat serà similar al de la sumació temporal, i augmentarà la probabilitat de que es produeixi un potencial d’acció.

D) I si el segon estímul és més intens que el primer, quin serà el resultat de la integració?

Serà el de una integració sinàptica, de tipus sumació espacial.

E) Com afectarà aquest últim cas sobre laprobabilitat que es desencadeni un potencial d’acció?

Si entre les diferents informacions es troben PIPs, podran reduir l’amplitud i duració del PEP final o modular la freqüència i duració dels potencials d’acció postsinàptics.



3. Continuant amb aquest exemple, imagina que el neurotransmissor que obre els canals de Na+ i K+ ho fa a través d’un receptor ionotròpic, mentre que l’altre estímul és unneurotransmissor que actua a través del receptor GABA-B. Si els dos estímuls arriben al mateix moment a la neurona postsinàptica, quina de les dues respostes postsinàptiques creus que arribarà abans a l’axó de la neurona (suposant que els dos estímuls són prou intensos com per arribar fins l’axó de la neurona i que es troben a la mateixa distància del lloc on s’integra la informació). Justificala teva resposta











Els receptors inotròpics son aquells en el que el receptor esta acoblat al canal, així doncs, quan un neurotransmissor s’uneix al receptor es produeix l’obertura immediata del canal, a mes, els canals de sodi i potassi produeixen PEPs i aquesta activació del receptor-canal provoca una resposta postsinàptica ràpida. Mentre que el receptor GABA-b en sermetobotròpic i sempre inhibidor, juntament amb la circumstància de no disposar del receptor acoblat directament al canal iònic, farà que el primer arribi abans al axó de la neurona.


4. Per acabar amb l’exemple anterior, imagina que manipulem l’espai sinàptic de manera que bloquegem els autoreceptors pel neurotransmissor que obre els canals de Na+ i K+.

A) Quin efecte creus que tindrà aquesta...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Psicobiologia
  • psicobiologia
  • Psicobiologia
  • psicobiologia
  • psicobiologia
  • Psicobiología
  • psicobiologia
  • Psicobiologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS