Psicoestimulació cognitiva i massatge infantil

Páginas: 4 (858 palabras) Publicado: 5 de junio de 2014
LA PSICOESTIMULACIÓ COGNITIVA
L’estimulació cognitiva és una disciplina d’intervenció psicològica que integra tot un conjunt de tècniques i estratègies sistemàtiques que tenen com a objectiu activari exercitar les diferents capacitats i funcions cognitives del individu amb la fi de millorar el seu rendiment.
A més, l’estimulació cognitiva pot ser aplicada a qualsevol individu, ja que qualsevolde nosaltres podem millorar les nostres capacitats a fi de ser més hàbils.

Ens referim a estimulació precoç a tota aquella activitat de contacte o joc, per tal de proporcionar fortalesa i quel'infant desenvolupi adequadament els seus propis potencials.
Tenen lloc mitjançant la repetició útil amb diferents mètodes sensorials que augmenten el control emocional, proporcionant a l’infant unasensació de seguretat i poder gaudir. A part, també treballa l’habilitat mental, que això facilita l’aprenentatge, ja que és estimulat a través del joc lliure, l’exercici, la curiositat, l’exploració ila imaginació.
Si li proporcionem aquesta estimulació a un bebè fa que en ell hi aparegui un interès i una capacitat per aprendre. Es considera l’estimulació un mecanisme molt proper i directe,simple, satisfactori, per gaudir, comprendre i per als pares, és a dir, per a vosaltres, us servirà per a conèixer més al vostre fill, ampliar les vostres alegries de paternitat/maternitat i engrandir elsvostres coneixements com a pares.

Les habilitats bàsiques que desenvoluparan els vostres nadons durant el primer any i mig de vida seran:

1. Els sentits
2. L’atenció / percepció
3. Imitació4. Memòria
5. Simbolització
6. Raonament pràctic
EL MASSATGE INFANTIL

Els massatges infantils tenen múltiples beneficis, tant pels que els reben com pels que el donem. Però, si al nostre fill noli agrada rebre’ls, o a nosaltres ens incomoda donar-los, no té sentit forçar, ja que convertiríem l’experiència en negativa i estressant per ambdues parts.

Entre els beneficis demostrats del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Massatge Facial Infantil
  • Desarrollo cognitivo en la etapa infantil
  • Proyecto cognitivo ed. infantil
  • ANDAMIO COGNITIVO I Administracion
  • ANTOLOG A POES A INFANTIL I
  • Apunts Massatge Infantil
  • DIAPOSITIVAS DE MATERNO INFANTIL I
  • “Capacidades cognitivas y emociones en el desarrollo infantil “

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS