psicología

Páginas: 8 (1751 palabras) Publicado: 3 de octubre de 2013
SIN RAÍCES NO HAY ALAS


Sinopsis

El llibre plasma el què és la teràpia sistèmica de Bert Hellinger. Les constel·lacions familiars marquen el punt principal de la lectura, tenint en compte el seu funcionament i el seu transfons. També es tracten les diferents possibilitats o camps d’aplicació. Tot això amb el suport d’exemples de casos reals, que fan de la lectura una visió més clara iconcreta de tot allò que envolta a les constel·lacions familiars.

Idees principals

- La família és un sistema en el qual regeixen unes lleis i unes ordres.

- Els sentiments reprimits per algú seran assumits en el futur per un altre membre de la família.

- Les constel·lacions familiars actuen sobre la imatge interior.

- Camp coneixedor  fenomen pel qual els representants tenen accésal coneixement de les persones que representen.

- Importància del llenguatge.

- Reconeixement del terapeuta dels seus propis límits.

Comentari

Fa un parell d’anys que faig escoltar per primera vegada el concepte “constel·lació familiar”, tot i que em van explicar el que era, no ho vaig entendre. Des de fa uns mesos, en el màster hem estat treballant el tema de les constel·lacionsfamiliars amb formadors especialitzats com la Rosa Farrés, la Clara Ventura i també la Montse Costa, tot i què amb aquesta última hem tractat més el tema d’escultures familiars i moviments sistèmics.

A més de les formacions amb les especialistes esmentades, també he ampliat els meus coneixements a partir de lectures que ens han recomanat del màster, entre les que puc destacar el llibre deconstel·lacions de Peter Bourquin i aquest mateix de Bertold Ulsamer. Tota la informació que he anat agafant dels diferents recursos oferts pel màster m’ha ajudat a endinsar-me en tot el camp de les constel·lacions, entenent la seva concepció i origen, descobrint les diferents possibilitats d’aplicació i inclús sent participant en una sessió de constel·lacions en el centre Meta Escola de la Rosa Farrés.“El que no conoce su aldea de origen jamás encontrará la aldea que busca”. M’ha cridat l’atenció aquest proverbi xinés que hi ha al llibre. Defineix en poques paraules la gran importància del sistema familiar en la nostra persona. Durant tot aquest temps de formació he aprés que la pau interior s’aconsegueix a partir del respecte cap a les odres d’amor que va establir en Hellinger, en el moment enque alguna d’aquestes no és respectada es genera un estat de malestar intern, que moltes vegades es manifesta per mitjà de conductes i reaccions poc adequades, i d’altres cops es reflecteix d’una manera en que no acabem ser conscients del tot.

Els avantpassats tenen un paper crucial en la nostra vida, i és que tal i com s’esmenta al llibre, molts cops creiem que només les persones que coneixemdel sistema familiar són les que influencien sobre nosaltres, però la realitat varia una mica. Fins a cert punt és encertat, però els vincles que no es poden percebre amb membres de la família també ens influeixen, fins i tot d’aquelles persones que mai hem sentit parlar d’elles.

Encara em sorprenc quan penso en com membres de la família que no coneixes poden influir tant en la teva persona,tenint en compte que no mantens cap tipus de contacte amb ell. Per mi és màgia, no sé si de l’ànima o de la vida, o del seu conjunt però si més no, és sorprenent com les constel·lacions familiars et fan connectar amb aquelles persones amb les que comparteixes els assumptes que els hi van quedar pendents.

D’altra banda, també vull reflexionar sobre els assumptes reprimits per membres de la família,que d’alguna manera pensem que queden intactes en la persona però que amb les constel·lacions ens adonem de que aquests continuen en la família. És necessari que aquesta energia es canalitzi per així solucionar l’assumpte que va quedar pendent i alliberar a la persona d’aquest i del sentiment adquirit.

“...si un culpable rechaza hacerse cargo de su culpa, esta influenciará a su familia y...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • psicología de la psicologia
  • Psicologia o psicologias
  • Psicologías, Psicología
  • Psicologia
  • Psicologia
  • Psicologia
  • Psicologia
  • Psicologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS