Psicologia animal

Páginas: 4 (927 palabras) Publicado: 11 de noviembre de 2014
PSICOLOGIA COMPARADA O ANIMAL
ÍNDEX

·INTRODUCCIÓ
·OBJECTIU
·CONTINGUTS
-Què és?
-L’evolucionisme
-Els Representats
-Conexionisme-Condicionament Operant




INTRODUCCIÓ
La psicologia comparada aborda l'estudi del comportament animal, igual que altres disciplines, com l'etologia, la psicologia animal, irecentment la sociobiologia, totes originades en la mateixa base teòrica. L'origen està en la teoria de l'evolució de les espècies de Darwin.

La psicologia comparada, coneguda també com a psicologiaanimal, és una disciplina de la psicologia, que pretén conèixer la conducta humana i els mecanismes que la provoquen, mitjançant l'estudi d'altres espècies, i comparant els comportaments estudiatsamb els humans.

Aquesta investigació es basa en l'estudi dels animals, i part per això, de la teoria de l'evolució de Darwin, com a fonament de continuïtat biològica entre espècies.

OBJECTIU· Conèixer què és la psicologia comparada
·Conèixer el seu origen
·Donar informació sobre els diferents àmbits en els que els psicòlegs realitzen el seu treball

L’EVOLUCIONISME
A mitjan delsegle XIX, apareix l'evolucionisme, que afecta totes les ciències, i la psicologia, que es torna evolucionista. L'home deixa de ser el centre del món, per convertir-se en un element més. El funcionalismedefineix el comportament com una adaptació al medi, on l'animal que no aconsegueix adaptar-se al medi, està condemnat a desaparèixer. En aquest marc, sorgeix la psicologia comparada, que afirmal'escassa diferenciació entre les conductes humanes i les animals. També sorgeix la psicologia diferencial, per a la qual, cada persona té una manera diferent d'adaptar-se. Les aportacions de CharlesDarwin (1809-1882), qui creia que l'home provenia d'una espècie menys evolucionada, que mitjançant un petit canvi cromosòmic, del primat hauria sorgit l'home.
Francis Galton (1822-1911), inspirat en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Psicologia animal
  • Psicologia Animal
  • Psicología Animal
  • Psicologia Animal
  • Psicologia Animal y Psicofisiologia
  • Fichas sobre la psicologia Animal
  • Experimentación Con Animales En Psicología
  • La Importancia Del Uso De Animales En Psicología

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS