Psicologia De La Comunicación

Páginas: 8 (1861 palabras) Publicado: 2 de agosto de 2012
PAC 1: Comunicació


1.1. Desenvolupa una anàlisi en termes de la comunicació utilitzant els conceptes i elements pertinents treballats al mòdul 1 i a l’aula sobre la notícia: Una antena para escuchar colores.

Aquesta notícia ens parla del sistema de percepció de la informació dels colors que té Neil Harbisson. El dispositiu que li han implantat per poder distingir els diferents colorsrealitza una funció de receptor d'informació que li permet processar les dades que arriben al seu cervell i que, de forma natural no pot fer.

Podem dir que gràcies a aquest giny tecnològic millora la seva capacitat de comunicació intrapersonal, ja que així compta amb tots els ítems que configuren un missatge i li permet una reflexió interior a partir de la visualització dels elements del seuentorn.

El fet que aquest jove britànic necessiti un mecanisme electrònic per poder percebre la informació ens fa adonar que les persones que tenim una visió normal no som conscients de la quantitat d'inputs que ens aporten tots els objectes que hi ha al nostre voltant. De la mateixa manera que tenim assumida la nostra capacitat per visualitzar i processar el colors, sembla que Harbisson també hanormalitzat el seu sistema de percepció.

Aquest tipus de percepció reforça la idea de Newton sobre la inexistència del color i que les longituds d'ona de l'espectre visible (audible, en el cas de Harbisson) configuren elements d'una percepció subjectiva en el cas del sentit de la vista i objectiva i mesurable en el cas de l'oïda.

Des del punt de vista de la semiòtica, com que ens trobem davantd'un sistema de llenguatge totalment diferent, podem afirmar que en aquest cas la relació entre significant i significat està molt definida. Les diferents freqüències que representen els colors acompleixen la funció de relleu, ja que aporten nous elements que matisen el significat complert.

Precisament, des de l'estudi de la percepció social dels colors, autors com Pablo Fernández ens ajuden acomprendre com l'implant de Harbisson codifica la informació amb un valor mesurable, allò que els que hi veiem normalment, podem determinar com un color concret des d'un punt de vista subjectiu. En aquest sentit, podem afirmar que no es produeixen biaxos cognitius.

Finalment destacar que per a Jean Baudrillard, aquest aparell hagués estat un instrument molt interessant, ja que aporta uncomponent d'hipersonorització davant el que ell considerava la visualització del món.



1.2. Desenvolupa una anàlisi en termes de la comunicació utilitzant els conceptes i elements pertinents treballats al mòdul 2 i a l’aula sobre la notícia: Una mujer camina con la cabeza rodeada de iPads en Nueva York.

Aquesta original campanya de màrqueting reflecteix en quin punt ens trobem avui en dia quanta l'evolució tècnica i social en relació al món de la imatge i la comunicació.

Podem dir que d'alguna manera aquest anunci és una representació de la dependència que la nostra societat ha experimentat, els darrers anys, cap a les noves tecnologies i cap a la necessitat d'accés ràpid a la informació. Es podria dir que estem davant de la realització d'una metàfora: “tenim l'Ipad al cap”. Lanostra dependència sobre els telèfons mòbils i aparells similars, la influència que exerceixen aquestes màquines sobre la nostra vida arriba a l'extrem de que sentim angoixa si sortim de casa sense el nostre dispositiu personal de comunicació.

A més no només estem pendents de dur sempre amb nosaltres els nostres aparells tecnològics, la nostra societat ens influeix i ens aboca a la cursa detenir l'smartphone últim model o la darrera versió de de l'Ipad.

Centrant-nos en l'efecte de l'acció, hem de destacar la subtilesa de la comunicació. Ens volen vendre una revista i ha de ser el comunicador qui descobreixi i s'interessi per allò que ens volen comunicar. La curiositat i, cal dir-ho, l'atreviment són indispensables per poder rebre el missatge que ens volen fer arribar.

El target...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Psicologia de la comunicacion
  • Psicología De La Comunicacion
  • Psicología De La Comunicación
  • Psicología y Comunicación
  • Psicologia de la comunicacion
  • Psicologia de la comunicacion
  • PSICOLOGIA DE LA COMUNICACION
  • Psicología de la comunicación

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS