Psicologia de la personalitat PAC 2

Páginas: 11 (2559 palabras) Publicado: 24 de marzo de 2013

Al llarg d’aquest segon mòdul, hem indagat més en fenomen de la personalitat i en l’estudi científic d’aquesta. Hem anat coneixent els atributs que van lligats a la personalitat de cada individu i que contribueixen a la seva adaptació al medi en qual viu. Tanmateix, ens hem aproximat als constructes psicològics i hem vist que són una eina per descriure i classificar els individus. Hem conegutla psicologia de la personalitat com una ciència que estudia la conducta humana, i quin són els processos que s’empren per observar-la i estudiar-la. Finalment, hem tractat el terme de tret psicològic, estudiant la seva naturalesa i el seu significat. Tot el que hem anat treballant en aquest segon mòdul, ens ha ajudat a adquirir una visió més acurada del terme de personalitat i a ser conscients dela seva magnitud i complexitat.
1. Els assetjadors escolars solen mostrar-se molt agressius amb les seves víctimes. En aquests casos, considereu que l’agressivitat és definitòria del seu temperament o del seu caràcter? Distingiu entre ambdós conceptes i justifiqueu la resposta.
Buylling és un terme anglès que fa referència a l’assetjament escolar. Com vàrem veure a l’anterior mòdul,l’assetjament escolar és un maltracte psicològic, verbal i/o físic que es dona entre els escolars de manera continua. Es tracta d’una forma de violència en la que predomina la violència emocional. L’agressivitat repercuteix en les relacions socials i, per tant, tenen un efecte negatiu en la persona que la provoca i en l’individu que la pateix.
Entre els aspectes conceptuals bàsics de l’estudi científic dela personalitat, ens trobem amb el de temperament i caràcter. A continuació intentarem explicar la relació que tenen amb l’agressivitat.
Per a endinsar-nos dins la pregunta i distingir entre ambdós conceptes, en primer lloc assenyalarem què és el que nosaltres entenem per personalitat: és una combinació del que som en néixer i dels efectes de la nostra història particular. Segons Eysenck, lapersonalitat es pot entendre com una organització més o menys estable i duradora del caràcter, el temperament, l’intel·lecte i el físic d’una persona, que determina la seva adaptació única a l’ambient. Aleshores, hi ha una estreta relació amb el caràcter i el temperament que propi de les persones.
J. Strelau defineix el temperament com un conjunt de trets relativament estables de l’organisme,determinats per la seva biologia, que es manifesten en trets formals de reacció en les característiques energètiques i temporals de la conducta. És a dir, el temperament reuneix en el seu interior un conjunt de trets que fan referència a les característiques emocionals de la conducta. Altre autor, Allport, ens ofereix una definició més actual, assenyalant que el temperament fa referència a lescaracterístiques emocionals del subjecte, que inclouen la susceptibilitat a l’estimulació emocional, la seva força i velocitat habitual en les respostes, la qualitat del seu estat d’ànim predominant, a més de les peculiaritats de les seves fluctuacions de sentit i intensitat.
El caràcter es defineix com un conjunt d’hàbits i regles adquirits pel subjecte propis de la seva vida quotidiana. El caràcterté una estreta relació amb la socialització individual amb conseqüències en el nostre dia a dia per que afecta en la conducta social, en les respostes que donem segons les exigències del medi, en el treball, en la conducta social-política i en la nostra manera de pensar.
Pensem que originalment les persones no som agressives, sinó que les circumstàncies del nostre dia a dia, d’allò que ens envoltai que vivim a la nostra vida quotidiana ens condueixen a modificar la manera en la que les persones ens comportem. En el cas que tractem, els assetjadors escolars han esdevingut com a tal com a conseqüència d’un efecte negatiu, ha tingut lloc algun motiu que ha afectat en les seves personalitats i els fa comportar-se de manera agressiva. A partir d’aquí, pensem que tant el temperament com el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pac 2 Psicologia De La Personalitat
  • PAC 2 Introducció a la Psicologia
  • Psicologia De La Personalitat Pac 1
  • Psicologia de la personalitat
  • Psicologia De La Personalitat
  • Pac 2 Psicologia De La Percepció
  • Pac 2 historia psicologia
  • Psicologia De La Instrucció. Pac 2

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS