Psicologia De La Personalitat

Páginas: 6 (1288 palabras) Publicado: 5 de marzo de 2013
1- Expliqueu les diverses aportacions que al llarg de la història han fet les diverses disciplines que conflueixen en la Psicologia de la Personalitat i més concretament les que fan referència a les malalties mentals.


Tal i com hem llegit durant tot el mòdul 1 de la Psicologia de la personalitat, aquesta ha estat influenciada per molts estudis i sabers. Depenen de la època, estudis queen aquell moment hi haguessin, etc, la Psicologia de la Personalitat va anar agafant diferents camins. Ara passaré a explicar aquests diferents sabers o tradicions que l’han influenciat.
Com explica el mòdul 1 a la pagina 13, trobem diferents sabers, com per exemple la influència filosòfica o literària, la biomèdica, la sociològica o la psicològica. Dintre de cada una d’aquestes hi hadiferents autors i aportacions fetes cap a la Psicologia de la Personalitat.
Ara anirem desglossant una a una per veure com han influenciat al llarg de la història a la Psicologia de la Personalitat.
Començaré per la filosòfica i literària ja que és la que va fer una descripció i classificació
















2 – Expliqueu quins conceptes bàsics considera Allport (1937)que són propis de l’estudi de la Psicologia de la Personalitat com a ciència.



Allport defineix: “La personalitat és l’organització dinàmica interior dels sistemes psicofísics que constitueixen l’individu que determinen l’adaptació única d’aquest en l’ambient” (Mòdul 1 punt 2.2.- La personalitat i el seu estudi psicològic, pag 25). Amb aquesta definició de personalitat podem dir queAllport dóna deu tòpics per estudiar:
-La delimitació conceptual del tret psicològic i la seva relació amb el concepte tipus (identificar quina és la unitat bàsica d’anàlisi)
-El problema de la consistència i estabilitat de la personalitat.
-El concepte del jo (self).
-La rellevància dels factors socials en la formació de la personalitat.
-La rellevància delsfactors biològics com els principals materials bruts que constitueixen la personalitat.
-El tema de la causalitat de la conducta i els trets psicològics.
-El problema de la naturalesa dels trets.
-La idea que els trets són entitats inferides de l’observació i, per tant, no són fets observables directament.
- El problema del grau d’extensió i intensitat de la influènciadels trets en la conducta, les actituds,...
- El problema del canvi i la continuïtat en el marc dels trets de la personalitat










3- L’Aroa relata com es veia abans i com es percep actualment. Expliqueu que és l’autoconcepte i les seves distorsions i exemplifiqueu-los en el cas de l’Aroa.


L’autoconcepte és la imatge pròpia (jo) que té cada persona. Ho podemdescriure també com la construcció mental de cada persona de com es percep a ell mateix. L’autoconcepte inclou tots els paràmentres que són rellevants per a la persona: des de l’aparença física fins a les habilitats o creences. Si aquests conceptes són positius millorarem la nostra autoestima (concepte molt lligat amb l’autoconcepte).
Les característiques essencials són:
- L’autoconcepte noés innat (es va formant amb l’experiència i la imatg percebuda pels altres.
- És un tot organitat (l’individu tendeix a ignorar les variables que percep en ell mateix que no s’ajusten al conjunt i té la seva pròpia jerarquia d’atributs per valorar.
- És dinàmic (pot modificar-se amb noves dades, provinguin de reinterpretar la pròpia personalitat o dels judicis aliens).L’autoconcepte està compost d’autoavaluacions permanents com són els atributs de personalitat, el coneixement de les habilitats que té un mateix, la pròpia ocupació o hobbies, i la consciència dels propis atributs físics. L’autoconcepte no està restingit al present, sinó que inclou un passat i un futur dels jos. Els futurs o “possibles” jos representen les idees individuals del que poden arribar a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Historia psicologia personalitat en criminologia
  • Reflexió sobre la psicologia de la personalitat
  • Psicologia De La Personalitat
  • Psicologia de la personalitat
  • Psicologia personalitat
  • Psicologia De La Personalitat Pac 1
  • Psicologia de la personalitat PAC 2
  • Pac 2 Psicologia De La Personalitat

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS