Psicologia de l'educació.

Páginas: 17 (4177 palabras) Publicado: 22 de noviembre de 2011
ÍNDICE

1. CAS 1 ............................................................................... Pàg. 3
* Contextualització ..................................................... “ . 3
* Anàlisi ..................................................................... “ . 4
* Esquema ................................................................. “ . 7
* Estratègiesportades a terme ................................... “ . 8

2. CAS 2 ............................................................................. “ . 11
* Contextualització ...................................................... “ . 11
* Anàlisi ...................................................................... “ . 12
* Esquema.................................................................. “ . 16
* Estratègies que duríem a terme ................................ “ . 16


CAS 1

CONTEXTUALITZACIÓ:

En aquest cas ens trobem amb un nen de cinc anys, d’origen i família marroquí. Viu a Sant Antoni, al barri de Ses Païses i és alumne de l’escola Vara de Rei. Aquest any ha començat P5. A casa parla àrab i a l’escola aprèncatalà i castellà, cosa que li suposa una gran dificultat.
És un nen amb TDH, a més a més, es el mitjà de tres germans. La família viu a una casa de grandària mitjana, amb tres habitacions, pel que ell i el seu germà petit comparteixen habitació.
El barri on viuen es caracteritza per ser un barri amb forta immigració. És un barri tranquil, on tots el habitants conviuen en harmonia.
Els pares elsdediquen molta atenció als seus fills, prioritzant la seva educació per damunt dels seus interessos personals.

L’escola a la que acudeix, es caracteritza per una fortíssima immigració, sobretot provinent de sud Amèrica i Marroc. Això, no suposa un problema per als nens, ja que hi conviuen en harmonia, però en canvi si provoca alguns conflictes entre els pares dels diferents grups. El mésimportant d’aquest particular és que gairebé ningú fa servir la llengua catalana con a llengua d’ús habitual.

Pel que respecte a les instal·lacions, l’escola ha gaudit d’una important remodelació en els últims anys, gràcies a la qual ara disposa d’una biblioteca, una sala d’usos múltiples i un pavelló per fer educació física. A més a més, hi ha diverses aules que compten amb pissarres digitals. Toti aquesta remodelació, es troba a faltar una aula d’informàtica on poder treballar les noves tecnologies.
És una escola d’una sola línia, però ja que algun curs de primària compta amb dos classes, es troben amb algun petit problema d’espai.
El centre es divideix en primera planta i planta baixa, estant a la primera els alumnes de primària i a la planta baixa els d’infantil.
En referència ala plantilla de professors, que en els últims dos anys ha passat d’estar formada principalment per interins a comptar amb professors que han adquirit la seva plaça en aquesta escola, treballa per adaptar tant els patis com les instal·lacions en general a les necessitats dels alumnes, i intenta fer-lo més colorit i alegre possible.

El material didàctic que utilitza l’escola es composaprincipalment de llibres de text, però com també participen en diferents projectes, la mateixa escola els proporciona diferents tipus de materials, necessaris per a realitzar les tasques corresponents, i poder fer així que el dia a dia sigui més dinàmic.

ANÀLISI:

A continuació realitzarem un estudi del cas mitjançant la Teoria Ecològica de Brofenbrenner. Aquest autor es basa en uns sistemes els qualsconsisteixen en els contexts en els que les persones es desenvolupen. Ens diu que els contexts s’interrelacionen, fent que uns influenciïn més que altres en l’esmentat desenvolupament.
Fa referència a l’entorn com a principal font d’influència en el procés d’aprenentatge i de formació de la personalitat del nen.

L’autor ens parla de quatre tipus de sistemes:

El més proper al nen...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Psicologia De l’Educació
  • PAC 3 Psicologia de l'educació i l'instrucció
  • Deu principis de la psicologia en l'educació primària
  • Teoria de l'educació
  • Teoria de l'educacio
  • La Loe A L'Educació Física
  • Didàctica De L'Educació Infantil
  • l'educació en temps de crisi

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS