psicologia del desenvolupament

Páginas: 6 (1399 palabras) Publicado: 11 de marzo de 2014

PSICOLOGIA DEL DESENVOLUPAMENT I
Desenvolupament social, afectiu i comunicatiu






Germans i Germanes:
En la pel·lícula, podem veure reflectit el concepte de socialització a través dels germans, és a dir, una socialització horitzontal ( germà a germà ) en comptes de vertical ( pares- fills ).
En el concepte de socialització horitzontal, podem destacar el concepte de "reajustamentde rols", és a dir, amb l'arribada d'una germana ( el cas de Molly ) implica un ajust per part de tots els membres de la família, però sobretot per en Maiky, que haurà d'adoptar un nou rol com a germà gran dins el nucli familiar.
Apareixeran les primeres rivalitats, gelosies... que seran noves per en Maiky. Aprendre a compartir, a estimar, a respectar... aquest nou membre de la famíliaesdevindrà un laboriós treball socialitzador.
Com actua en Maiky, com s'espera que actuï, com evoluciona al llarg del film la relació amb la Molly... tots els canvis, modulacions, adaptacions... que s'observen, són el llarg camí de la socialització dels infants.
En el minut 12 del film veiem com la mare li explica a en Maiky qui hi ha dins la panxa, qui serà... és a dir, unes explicacions o conversesnecessàries per a que en Maiky entengui una futura realitat. La conversa és un dels marcs més importants que trobem dins la socialització en l'àmbit de la família junt amb l'aprenentatge i el control. És un marc important per fer partícip a en Maiky de la realitat que està vivint, o en aquest cas viurà quan neixi la Molly.
TV i socialització:
En el min 39 veiem con en Maiky, hipnotitzat amb elsanuncis de la televisió mostra el seu desig de tenir tot allò que anuncien. Com ha anat apareixent al debat dut a terme aquests últims dies, remarcaria aquí la importància d'un acompanyament de l'infant en el moment de mirar la TV. Aquesta té una intenció, uns valors, unes capacitats de manipular... de crear algo com a necessari quan no ho es ( comercials ). En el cas de Maiky, veiem com aquest noté la capacitat encara de seleccionar, de valorar, de reflexionar sobre què vol o perquè ho vol...
La funció de la persona adulta, pares en aquest cas, seria la de ensenyar a en Maiky a veure la TV, a estar presents en aquest moment també socialitzador dels infants.
En aquesta mateixa escena observem un diàleg entre Maiky i Molly sobre si un "tanque cobra" és una joguina per a nens o per anenes. Aquest aspecte crec que és un tema molt important que justament la Tv no respecta: nines per a nenes, cotxes per a nens, cuinetes per a nenes, pilotes, motos... per a nens. I aquell nen que vol jugar amb nines??? demanarà als reis una nina?? potser ni s'atreveix per vergonya, potser perquè els pares també pensen que és joc de nenes... valors que ja es transmeten des de la família, la TV... ion els infants ben petits ja es creen una idea de la societat on s'estan socialitzant i a la vegada integrant.
Aquest concepte de "classificacions", "rols" dins la societat... podria esdevenir un llarg debat sobre el paper de la sexualitat dins la societat on vivim.

LES AVENTURES D'EN TOM:
Us presento en TOM, un nen de 2 anys que protagonitzarà els dibuixos animats de les "Aventures d'enTom". Com a psicòloga, faré reflexions que crec que seran crucials pel bon desenvolupament dels dibuixos i a la vegada una bona transmissió de conceptes, actituds, valors... als espectadors d'aquests, tenint en compte les seves característiques maduratives adequades a la seva edat.





Cada capítol intentarà reflectir una aventura viscuda per en Tom i compartida amb les seves germanes de 1 i5 anys. Al llarg dels capítols, aniran apareixent escenes quotidianes d'infants, com podrà ser el joc al parc, les estades a l'escola bressol, els descobriments, les frustracions... que seran guiades pels adults, ja siguin els pares o bé l'educadora.
En Tom ha de ser un nen el més real possible, on els espectadors ( dibuixos destinats a infants entre els 2 i els 6 anys ), puguin sentir-se...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • psicologia del desenvolupament
  • Psicologia De Desenvolupament
  • Psicologia del desenvolupament
  • Pac 1 psicologia del desenvolupament
  • Psicologia Del Desenvolupament Pac
  • Psicologia del Desenvolupament I
  • Psicologia del desenvolupament 1
  • Psicologia Del Desenvolupament I.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS