Psicologia evolutiva

Páginas: 3 (719 palabras) Publicado: 18 de agosto de 2012
El millor regal

Fa temps, un home va castigar la seva filla petita de tres anys per haver fet malbé un rotlle de paper daurat d'embolicar paquets. La família, aquella temporada, anava faltada dediners, per això el pare va explotar de fúria, quan va veure la nena atrafegada embolicant una caixa que volia posar sota l’arbre de Nadal.

Tot i els crits, el matí següent, la nena va dur el regalal seu pare i li va dir:

– "Això és per a tu, papi".

Ell es va sentir avergonyit de la seva reacció de fúria, però va tornar a explotar quan va veure que la caixa estava buida. Li torna aescridassar dient:

"Que no ho saps que quan dónes un regal a algú se suposa que ha d'haver alguna cosa a dintre?"











La petita aixecà el cap i amb els ulls plens de llàgrimes va dir:– "Papi, no esta buida, jo he omplert de petons la caixa. ¡Tots són per a tu, papi!".

El pare es volia morir. Va obrir els braços, va agafar la nena, la va abraçar i li va suplicar que elperdonés.

Hom diu que aquell home guardà aquella caixa daurada prop del capçal del llit durant molts d'anys i sempre que se sentia enfonsat i sense ànims, agafava de la caixa un petó imaginari i recordaval'amor amb que la seva petitona els hi havia posat dins.


















Construir ponts enlloc de tanques

No fa gaire temps, dos germans que vivien en granges contigües vantenir problemes. Va ser el primer conflicte seriós que tenien en 40 anys de treballar junts, compartint maquinària i intercanviant collites i béns en forma contínua.

Aquesta llarga i beneficiosacol·laboració va acabar de sobte. Va començar amb un petit malentès i va anar creixent fins a arribar a ser una gran diferència entre ells, fins que va explotar en un intercanvi de paraules amarguesseguit de setmanes de silenci.

Un matí algú va trucar a la porta d’en Lluís. En obrir la porta, va trobar un home amb eines de fuster. "Estic buscant feina per uns dies", va dir el foraster, " i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Psicologia Evolutiva
  • Psicologia Evolutiva
  • psicologia evolutiva
  • Psicologia Evolutiva
  • Psicologia Evolutiva
  • ¿Que Es La Psicología Evolutiva?
  • Psicologia Evolutiva
  • Psicologia Evolutiva

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS