Psicologia Social Pac1

Páginas: 3 (506 palabras) Publicado: 30 de septiembre de 2014
Psicologia Social, UOC
Conclusions pac 1
6 d’octubre de 2012




Aquest dies mentre he anat llegint els diferents materials del pac 1 he anat recollint un seguit d’idees que recullo acontinuació.

Un dels punts que es planteja a l’inici de la lectura El com i el perquè de la psicologia social és el debat sobre la separabilitat del que és psicològic i del que és social. D’una banda,trobem un posicionament que separa les dues realitats amb l’exemple de la metàfora de la plastilina i el vernís on s’atribueix a la part psicològica una major importància al considerar-la la matèriaprima sobre la que anem construint i, d’altra banda, trobem una visió més homogènia, la que contempla aquests dos elements com un tot entrellaçat i que es retroalimenta. Penso que aquesta última visióqueda reforçada amb el paper del llenguatge ja que aquest és un element eminentment social que apareix i té un paper clau des dels primers moments de vida del nadó amb els intercanvis amb la mare.

Unaaltra idea que es planteja a la lectura i que m’agradaria comentar és el com incideix la dimensió social en la manera que tenim de veure el món i el paper rellevant que juguen les nostres actituds.Aquest punt lliga perfectament amb el vídeo dels nens i nenes mexicans i la temàtica del racisme, una actitud que està molt present a la nostra societat i que ho ha estat al llarg de la història.

Ésevident que els aspectes sociohistòrics es troben molt arrelats i que el racisme és un fenòmen històric i cultural que ha deixat petjada per ser protagonista en diferents èpoques: processos de“limpieza de sangre”, l’època de la colonialisme o el moviment nazi.

Mentre llegia alguns conceptes de la lectura com el de fenòmens col·lectius, també ho relacionava amb moviments racistes com el nazismeon l’individu es deixa influir amb molta facilitat pels estats anímics i per les consignes i actuacions dels líders que emergeixen en aquell moment.

Com a mestra em plantejo el treball que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • PAC1 Psicologia Social UOC
  • Pac1 Psicologia Social
  • Psicologia Social Pac1
  • historia de psicologia pac1 uoc
  • Pac1 Psicología Organitzacions
  • Pac1 Psicologia Instrucció
  • PAC1 PSICOLOGIA DE LAS ORGANIZACIONES UOC
  • Pac1 Psicologia Del Desenvolpament I (Català)

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS