Psicologia social

Páginas: 2 (314 palabras) Publicado: 18 de marzo de 2011
ACTIVITAT 1 - El fracàs escolar: mirades des de la psicologia social
Per la psicologia social constuccionista el fracàs escolar no depèn d’un sol factor (psicològic, social, familiar...), sinó que dels diferents agents relacionats entre si.
El coneixement i la construcció de la identitat es forma durant tota la vida de les persones, a partir de la interacció entre elsindividus, el diàleg i l’anàlisi i on el llenguatge, la comunicació entre els éssers humans, és de vital importància perquè aquesta construcció sigui efectiva, tenint en compte també elmoment històric, social i cultural en el qual ens trobem i es desenvolupa.
Podem dir que el fracàs escolar comença en les males pràctiques de la escassa i/o nul•la comunicació entre elsdiferents agents socialitzadors com poden ser la família, l’escola i l’entorn social i cultural de l’alumne. Tenint en compte també la cultura específica del país en concret i el moment històricen el que ens trobem.
L’escola, com a pràctica social i part implicada important en la construcció del caràcter, pot esdevenir un agent que propiciï el fracàs escolar si no hi ha undiàleg i una interacció amb les altres parts o agents socialitzadors. L’escola ha d’aconseguir que els nens adquireixin valors, els ha de preparar per sortir al món exterior, que tinguin criteripropi i es puguin defensar de les adversitats que se li presentaran en la vida. Per tant l’escola és un dels puntals perquè aquesta identitat es consolidi, o no, i porti a l’alumne al’èxit, o al fracàs escolar per una manca de referents culturals. El paper de l’escola és essencial i ha de ser capaç de prevenir dificultats, reconduir situacions i millorar l’aprenentatge,mitjançant el discurs i la cooperació, juntament amb els altres agents socialitzadors, tal i com proposa la PSC no hi ha només un “culpable” en aquest fracàs escolar.

U.O.C. 2010/2011
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Diferencia entre Psicología y Psicología Social
  • psicología de la educación : psicologia social
  • Diferencias entre Psicología y Psicología Social
  • La psicologia social
  • Psicologia social
  • Psicologia social
  • Psicología Social
  • Psicología Social

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS