Psicologia Social

Páginas: 2 (488 palabras) Publicado: 19 de abril de 2011
FASE VI DEL DEBAT
Abans de resoldre la pregunta que se’ns planteja caldria partir de la premissa que la PSC no diferencia entre societat i individu i que per tant, és impossible separar els fracàsescolar de l’escola. Això és així pels següents motius:

En primer lloc, la construcció de la societat i l’individu. Segons la PSC, la societat es construeix a través del llenguatge i alhora és lamateixa societat qui construeix l’individu a través d’aquest. És a dir, que som nosaltres els que ens categoritzem com a homes, dones, llestos, fracassats... És la mateixa interacció social il’experiència que els grups socials proporcionen als individus els que fan que assumim certes categories socials.

En segon lloc trobem el llenguatge. Vivien Burr ja ens esmenta en el seu article que aquest ésla condició prèvia al pensament i que per tant, les nostres creences, idees i conceptes del món les hem de buscar en els nostres avantpassats, no són creades a l’acte. La idea que pares i mares podentenir de l’escola com a institució o de l’educació, existia molt abans que ells nasquessin i per tant, els han estat transmeses tenint en compte el moment històric en que es trobaven. Amb això vulldir, que la idea que tingui l’àmbit familiar sobre la importància o no, de la educació, serà transmesa als seus fills. Aquesta idea que ells tenen és una realitat social i una pràctica, per desgràcianegativa, que repercuteix en els seus fills.

En tercer lloc, Manuel Delgado ens deixa molt clar el que hauria de ser l’escola “És en ella on els individus haurien de ser entrenats en els mateixosprincipis bàsics que permeten que la societat s'organitzi, al marge de quin sigui l'ètnia, el gènere, els trets fenotípics, la llengua materna, la religió, la ideologia...”. L’escola encara ara cau enl’error de veure les diferències com elements a superar i per això es tendeix a classificar els alumnes segons aquestes. Per tant, la mateixa escola esta generant un seguit de significats al...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Diferencia entre Psicología y Psicología Social
  • psicología de la educación : psicologia social
  • Diferencias entre Psicología y Psicología Social
  • La psicologia social
  • Psicologia social
  • Psicologia social
  • Psicología Social
  • Psicología Social

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS