Psicologia social

Páginas: 2 (327 palabras) Publicado: 2 de febrero de 2015
La psicologia social és la ciència que estudia les relacions entre la gent i els grups. Els especialistes en aquesta àrea interdisciplinaria o bé són psicòlegs o bé són sociòlegs, ja que enpsicologia social es fan servir tant els individus com els grups com a unitat d'anàlisi. Malgrat la seva semblança, els investigadors (sociòlegs i psicòlegs) tendeixen a diferir en els seus objectius,aproximacions, mètodes i terminologia. Durant la Segona Guerra Mundial aquestes dues disciplines científiques van col·laborar més estretament. Actualment hi ha encara un cert grau de solapament i d'influènciaentre totes dues matèries. Els temes d'estudi més freqüents són:

la psicologia dels grups
l'altruisme
l'agressivitat
els rols socials
psicologia de masses
grups socials i moviments urbansinfluència del gènere, la raça i la classe social
el canvi social
la injustícia social
l'autoconcepte
la socialització
la persuasió.





Al recopilar información sobre la denominadapsicología social, uno puede advertir que esta disciplina comenzó a ser desarrollada a principios del siglo XX en territorio estadounidense. Se trata de una rama de la psicología que gira en torno alsupuesto de que hay procesos de índole psicológica que determinan el modo en que funciona la sociedad y la manera en la que tiene lugar la interacción social. Estos procesos sociales son los que delinean lascaracterísticas de la psicología humana.
La psicología social examina la determinación mutua entre un individuo y su entorno social. Así, esta ciencia investiga los rasgos sociales delcomportamiento y el funcionamiento mental.


Para la gran mayoría de expertos y estudiosos de la Psicología Social, sin lugar a dudas, el padre o uno de los antecesores de la misma es el sociólogo francésAuguste Comte. Una figura que, entre otras cosas, planteó lo que se dio en llamar moral positiva y que se centraba tanto en lo que era el papel del hombre en la sociedad y en la cultura como en lo que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Diferencia entre Psicología y Psicología Social
  • psicología de la educación : psicologia social
  • Diferencias entre Psicología y Psicología Social
  • La psicologia social
  • Psicologia social
  • Psicologia social
  • Psicología Social
  • Psicología Social

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS