Psicologia

Páginas: 5 (1127 palabras) Publicado: 24 de mayo de 2011
PSICOLOGIA QÜESTIÓ 1

El moviment okupa ja fa tres dècades que existeix amb diferents matisos i evolucions. Per explicar-li a l'amiga, començaria dient, en qualsevol societat es necessiten unes normes per poder funcionar. Sempre s'han tingut i es tindran, unes vegades les trobem de manera implícita i altres explícites però fins i tot el moviment okupa les té. Són normes que han nascut ensituacions concretes que són història o que faran història, per les quals funcionem com a grup o com a comunitat, així si les busques en el moviment okupa segur que les trobaràs.
Les normes es formen per al bon funcionament de la societat i dels individus. Podem trobar unes normes explícites en el vostre col•lectiu les trobem en l'habitatge. És de domini públic i tot ciutadà coneix, que hi ha unallei que regula l' urbanisme, l'habitatge, amb un codi i un reglament concret que ens porta al tema de la propietat privada, Hi ha unes normes establertes de forma explícita per complir-les, tothom les ha de seguir per poder conviure amb educació i civisme. Han estat transmeses pels nostres avantpassats, des de fa molt temps tot i que podem trobar canvis i evolucions sobre les mateixes.
Cal dir quehi ha unes normes implícites, la gent les fa servir en la seva vida quotidiana per a que tot vagi i funcioni més bé, per la comoditat del viure i conviure, encara que no estan contemplades en lleis concretes.
Un exemple que podem trobar de norma explícita seria " A Espanya existeix la propietat privada" " És delicte ocupar una habitatge que no sigui de la teva propietat". Són regulades per lallei i si ho es compleixen hi ha una sanció.
Una norma implícita en aquest cas seria aquella que passa desapercebuda, no estan escrites enlloc , la manera d'autogovern dels okupes, el vestit no és norma, hi ha un estil propi, els cabells, l'aspecte físic, la música i per descomptat el vocabulari específic que utilitzen. Tot això fa que pertanyin al grup okupa, tenim una percepció social de laglobalitat que ens transmeten amb el que deduirem unes intencions i conductes concretes.
Norma implícita: Alguna cosa més que simplement viure, protesta política transformada en una "política del desig", cerca d'una autosuficiència. Un exemple La Hamsa en Barcelona, on es van veure temes i lluites socials censurats en els mass media sobre desobediència civil i social que ja venia d'abans.Implícitament es podria veure una escolo d'autogestió, democràcia directa on hi ha idees d'autonomia i de desobediència social, vocació global .
Norma explícita: " Podrán desalojar nuestras casas, pero no nuestras ideas". Tenen la norma de satisfer les necessitats de vivenda i espais de reunions autogestionats amb la intervenció en barris i ciutats. Okupen per lluitar contra l'especulació immobiliària i ales fal•làcies de participació ciutadana publicitada pels governs municipals.

QÜESTIÓ 2
Dins de les dinàmiques de grup poden dir que quan un individu es troba enmig d'un grup no es pot sentir indiferent. Cadascú pressuposa veure el mateix que els altres veuen, diríem que és una norma d'objectivitat.
El moviment okupa, pertany a una minoria activa, per la seva oposició a les normes de lamajoria, en aquest cas, la propietat privada dels habitatges. Posseeix unes normes pròpies i les proposa a la societat o al grup de referència perquè siguin adoptades.
Els okupes són una minoria heterodoxa, cerquen un canvi de relacions socials del moment, com no tenen poder majoritari, el que intenten és convèncer. S'enfronten a grans resistències per aconseguir una influència pública manifesta.
Elgrup okupa provoca el conflicte, les persones qüestionen la situació donada i definida a priori per la majoria de la nostra societat, llavors crea un conflicte visible en un espai públic i mediàtic com és l'okupació dels habitatges que estan tancats fa temps, tot això acompanyat pel seguiment per parts dels mitjans de comunicació per aconseguir el seu objectiu, provocant un conflicte cognitiu...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • psicología de la psicologia
  • Psicologia o psicologias
  • Psicologías, Psicología
  • Psicologia
  • Psicologia
  • Psicologia
  • Psicologia
  • Psicologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS