Psicologia

Páginas: 21 (5080 palabras) Publicado: 1 de septiembre de 2013


MEMÒRIA DESCRIPTIVA: ÍNDEX


1.- JUSTIFICACIÓ DEL PROJECTE:

EXPLICAR LES MOTIVACIONS DE LA INICIATIVA.
RELACIONAR ELS SUBJECTES DE LA INICIATIVA (persones físiques, jurídiques i institucionals).
RELATAR LA SEVA ADEQUACIÓ A LES NECESSITATS SOCIO-SANITÀRIES DE LA COMUNITAT.

2.- FINALITAT ASSISTENCIAL:

DEFINIR LA TIPOLOGIA DELS USUARIS ALS QUE S’ADREÇA EL PROJECTE.
DEFINIR ELSOBJECTIUS ASSISTENCIALS.
FER UNA OFERTA DE SERVEIS PORMENORITZATS. ÉS A DIR, UNA RELACIÓ DELS SERVEIS QUE ES PENSEN OFERIR AMB UNA DEFINICIÓ DELS MATEIXOS, ESPECIFICANT AIXÍ MATEIX SI SERAN PROPIS, CONTRACTATS O COMPARTITS.
3.- PROGRAMA FUNCIONAL, RELACIONS SECTORS i PROGRAMA DOCENT:
DESCRIPCIÓ DELS SISTEMES D’ACCÉS A LA PRESTACIÓ.
ESTABLIMENT DELS PROGRAMES D’ACTIVITATS i PROTOCOLS DE LESMETEIXES.
DESCRIPCIÓ D’ORGANIGRAMES i ASSIGNACIÓ DE RESPONSABILITATS.
PREVISSIÓ DE TIPUS DE SUPORT DOCUMENTAL.
RELACIÓ D’OBJECTIUS, PROTOCOLS i CIRCUITS DE RELACIÓ AMB LA RESTA DE LA XARXA i ALTRES XARXES SOCIALS, SANITÀRIES, JUDICIALS, LABORALS i ALTRES.
DESCRIPCIÓ DELS SISTEMES D’INFORMACIÓ ALS USUARIS i FAMILIARS, A L’ADMINISTRACIÓ I ALTRES.
NOMBRE DE PLACES (LLITS) i ORGANITZACIÓ FUNCIONAL DEL’INTERNAMENT.
PREVISSIÓ DE PROGRAMES DOCENTS i DE RECERCA.















1.- JUSTIFICACIÓ DEL PROJECTE

1.1.- MOTIVACIONS DELA INICIATIVA

És per tots conegut que el consum reiterat d’algunes substàncies psicoactives (drogues, fàrmacs, alcohol, tabac...) provoca en els usuaris quadres clínics importants: intoxicacions agudes, abusos i, fins i tot dependència.
Des delsinicis dels anys ’70, les drogodependències han constituït un problema de salut pública important.
L’ús i abús de les drogues considerades “il·legals” (i també les “legals”) ha sofert una evolució diacrònica important, tant pel tipus de droga de “moda” com per la tipologia dels usuaris i l’entorn d’ús i abús. Així, fins la dècada dels ’90 va ser l’heroïna i l’alcohol les drogues més usades sobretotpels joves. A partir d’aquest moment, les metanfetamines comencen a originar problemes tot i que la demanda assistencial no ha estat mai important (així com tampoc el haixix ni les benzodiacepines). És a partir de 1995 que s’inicia una escalada de l’estimulant anomenat cocaïna. L’increment de l’abús problemàtic i de la dependència ha estat exponencial i ha crescut sense parar fins l’actualitat.També ha variat la tipologia dels usuaris: s’inicia la demanda en els policonsumidors (sobretot persones que estant en Programes de Manteniment amb Metadona), persones normativitzades, adultes, amb un nivell de vida bo i, a finals de segle, adolescents i joves que amb motiu de l’oci i, per la disponibilitat al mercat, s’inicien en el policonsum de haixix, alcohol, metanfetamines i cocaïna.
Recordemque “La Dirección General del Plan Naqcional Sobre Drogas. Observatorio Español sobre Drogas” (DGPNSD-OED) publicava al Juny del 2000:
“Según la última encuesta nacional, dirigida a la población general y realizada a finales de 1999, un 1,5% de los españoles habían consumido cocaína en el último año. El consumo ocasional alcanzó al 3,1% de la población y el habitual al 0,8% (...) supera al deheroína”
“En cuanto a los patrones de consumo (...) existen básicamente dos: uno mayoritario, poco intenso, generalmente por vía intranasal, y otro minoritario, que se da a menudo entre los consumidores de heroína (per opiacis), y que corresponde a un consumo más frecuente y más importante que se lleva a cabo por vía intravenosa y pulmonar”

En relació als adolescents (mateixa font) :
“...sinembargo, los porcentajes de consumo en la población escolar de 14 a 18 años son más elevados que en la población general, lo que indica un mayor grado de penetración de la cocaína en la población juvenil”.
“Este hecho se pone de relieve si se observa ese 4,8% que declara haberla probado y el 4,1% que la ha consumido en el último año (el triple de la población general de 15-65 años)”.

Segons les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • psicología de la psicologia
  • Psicologia o psicologias
  • Psicologías, Psicología
  • Psicologia
  • Psicologia
  • Psicologia
  • Psicologia
  • Psicologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS