Psicologia

Páginas: 2 (491 palabras) Publicado: 15 de mayo de 2012
Gràcies a les diferents lectures que ens has plantejat poder tractar el tema de l’etiquetació i poder veure els aspectes negatius i positius d’aquesta.

En general l’etiquetatge fa que encasellema la gent en un estat que possiblement no hi hagi d’estar, i per si no fos poc, a sobre el perseguirà per a tota la vida, i el jutjaran per portar aquesta etiqueta, influirà en la seva feina, en laseva vida social, ... es a dir en la possibilitat de poder fer vida normal com la resta de la societat.

Un exemple molt clar d’aquest tema és la lectura “yo solo vine ha hablar por telefono”. Quearrel de que un metge l’hi adjudica l’etiquetatge de boja, aquesta persona ja li canvia la vida per complet i deixa de ser la persona que era per començar a ser un malalt mental, amb totes les sevesconseqüències.

Aquí veiem la importància de fer un bon diagnòstic i estar segur de la possible etiqueta que posem. Tot i que seria millor no etiquetar a la gent, per a que aquesta no ens coacciones nia la resta ni a la mateixa persona en si en cap moment de la vida, (buscar feina, fer amistats, tenir parella...) i fins i tot el planteges que potser és millor que la gent no sàpiga si tu pateixes ono algun tipus de malaltia o d’etiquetatge.

Centrant-nos en el tema de la bogeria, podríem dir que estaríem parlant de una persona anormal, es a dir, que no té un comportament, pensament, hàbits,costums iguals o semblants a la resta de la societat.

Fixant-nos en les diferents orientacions teòriques de la Psicologia social, veien com cadascuna d’ella considera normal o anormal a la gent apartir del que cadascuna estudia.

La PSP, estudia la conducta social i l’impacte dels estímuls socials, per tant qualsevol persona que surti de la mitjana fixada estaria considerada anormal.

Siparlem de PSS, aquesta es centra en les característiques de la vida col·lectiva, i en la seva repercussió en la configuracions social de les persones, es a dir, depenent de la cultura, costums o...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • psicología de la psicologia
  • Psicologia o psicologias
  • Psicologías, Psicología
  • Psicologia
  • Psicologia
  • Psicologia
  • Psicologia
  • Psicologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS