psicologia

Páginas: 2 (297 palabras) Publicado: 11 de noviembre de 2013
Escoles psicològiques I: La psicoanàlisi.

1- Introducció:

Podem definir la psicoanàlisi de tres maneres:

- Com a teràpia per tractar i curar malalties mentals.- Com a teoria o model que explica l’estructura de la personalitat i el funcionament del psiquisme humà.
- Com una teoria de la cultura que explica el perquè de l’art, lareligió, el llenguatge, la vida social, etc.

En tot cas, tota la teoria psicoanalítica sorgeix de l’obra de Sigmund Freud, tot i que els seus seguidors vandesenvolupar la teoria inicial i, fins i tot, han arribat al desacord entre ells i el fundador. Aquí ens cenyirem a la teoria de Freud.

Sigmund Freud neix l'any 1856 a Freiberg(Moràvia) però la seva infància i joventut van transcórrer a Viena. La seva formació inicial és la medecina i, de fet, les seves teories més conegudes sorgiran de les sevesinvestigacions al voltant del fenomen de la histèria. Va morir l'any 1939 exiliat pel règim nacionalsocialista, a Londres.

Si pensem en aquestes dates, és fàciladonar-se que Freud va viure un dels períodes més convulsos de la història europea contemporània en l'àmbit polític, econòmic, científic, filosòfic i, fins i tot, artístic. Noméscal mencionar esdeveniments com ara la crisi i desaparició de l'Imperi Autro-húngar, l'ascensió dels feixismes, la popularització de les teories de Darwin, la revolucióde la física que culminarà amb la formulació dels principis de la mecànica quàntica i l'aprofitament de la energia atòmica, o bé la crisi de l'art tradicional ambl'aparició del fauvisme, primer, i les avantguardes després ... És a dir, Freud va presenciar i, en gran mesura, contribuir al final d'una època i el principi d'una altra.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • psicología de la psicologia
  • Psicologia o psicologias
  • Psicologías, Psicología
  • Psicologia
  • Psicologia
  • Psicologia
  • Psicologia
  • Psicologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS