psicologia

Páginas: 2 (294 palabras) Publicado: 17 de noviembre de 2014
HISTÒRIA DE LA INFERMERIA:
1. Prehistòria i cultures antigues.
Les primeres civilitzacions varen ser a Àfrica, Amèrica (central i del sud) i Austràlia.
Paleopatologia: paleo:vellpato: malaltia
logia: estudi/tractat
Les tribus més nòmades deixaven el malalt (l’abandonaven, ja que era un obstacle perquè no podia seguir el camí), les tribus més modernescreien que algú enviava un malefici al malalt, i quan hi havia una epidèmia era un malefici per tota la tribu. Aquests es quedaven a cuidar del malalt.
Es coneix que patien les següentsmalalties: nanisme, gigantisme, gota, osteïtis, càries, fractures, sinusitis, infeccions, raquitisme, escorbut, artrosi,...entre d’altres.
Les persones que s’encarregaven de curar erensobretot les dones i ho feien amb aigua, pells per abrigar, herbes i molt d’efecte. El mag (curandero) preguntava al malalt què havia fet per rebre aquest càstig i després atacaven la malaltiadepèn del que havia fet, això ho feien a través de la farmacopea (vegetal, mineral, animal), amb la cirurgia (que incloïa trepanacions, que era fer un forat el crani) i amb fisioteràpia itractaments empírics.
Cultures antigues:
Mesopotàmia:
Els seus coneixements són a través de les taules d’argila, que era on gravaven els tractaments i ho feien a partir de dos tipus d’escriptura:precuneïforme i cuneïforme. Ens han deixat un escrit molt important que és el Codi d’Hammurabi, que és una pedre de basalt negre de 3 metres d’altura que té lleis escrites i també te lleismèdiques.
Per la gents de Mesopotàmia la malaltia també era càstig dels déus, i el que feien era aïllar el malalt fins que aquest es curava.
Les persones encarregades de curar eren elssacerdots (que escrivien en les taules d’argila), els mags i els cirurgians. Aquests curaven amb màgia, faamacoteràpia, banys, massatges, operaven (treien cataractes, amputaven,...),...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • psicología de la psicologia
  • Psicologia o psicologias
  • Psicologías, Psicología
  • Psicologia
  • Psicologia
  • Psicologia
  • Psicologia
  • Psicologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS