Psicologo

Páginas: 6 (1414 palabras) Publicado: 22 de mayo de 2014
INTRODUCCIÓ:
El Assetjament Escolar consisteix en un continuat i deliberat maltractament verbal o modal que rep un nen per part d'un altre o altres, que es comporten amb ell cruelment amb l'objecte de sotmetre, intimidar, amenaçar o obtenir alguna cosa mitjançant xantatge i que atempta contra la dignitat de l'infant i els seus drets fonamentals.
A les escoles l'assetjament escolar pel generalsucceeix en llocs on no hi ha adults supervisant. Això pot passar dins o al voltant de l'escola, encara que això passa més sovint a les classes d'Educació Física, en llocs apartats, vestíbuls, lavabos, en autobusos escolars, en parades d’autobús, classes que requereixen grups de treball i activitats extraescolars. L'assetjament escolar a vegades consisteix en un grup d'estudiants que s'aprofiteni aïllen un alumne en particular i es guanyen la lleialtat dels curiosos que volen evitar convertir-se en la pròxima víctima. L'assetjament també pot ser perpetrat pels professors i el mateix sistema escolar.







TIPUS D’ASSETJAMENT:
Bullying sexual: Tipus en que es toca a una persona i aquesta nega immediatament l'acció . Pressionar una persona a fer una cosa que no vol , co;insistir en donar un petó quan no es vol , etc.

L'extrem d'aquesta pràctica és l'abús sexual , en usar la força per obligar l'altre a tenir relacions contra la seva voluntat .












Bullying d'exclusió social: Tendència a excloure al noi o noia que segons el líder del grupet o de la banda és un " babau", " un nerd ", "una Teto ", etc . Se li ignora , se li aïlla de maneradeliberada , se li aplica la famosa "llei del gel" . Moltes vegades la víctima triga a entendre la intenció d'aquesta exclusió i el conjunt es delecta a exercir aquest rebuig .


Bullying psicològic: Infondre l' por a la víctima és l'eix d'aquesta pràctica . Se li aguaita , persegueix , se li força a fer coses que no vol , com entrar-li a les drogues o l'alcohol . Se li intimida per causar por . Elnen o jove viu amb angoixa el trobar-se amb l'abusador als passadissos , patis oa la sortida de l'escola . L'agressor , en exercir el seu poder , pot fer-ho gairebé de forma tirànica , més encara si el conjunt del grup li atribueix qualitats d'heroi per la seva audàcia , la seva força , la seva simpatia o fins i tot la patanería .




Bullying físic: Passar a l'empenta , els jalons , a la Pambai finalment a una pallissa col · lectiva on els còmplices encoratgen, observen complaguts o indiferents i altres amb mòbils graven les baralles .



Ciberbullying: Avui la pràctica de gravar les baralles a les escoles i pujar-les al YouTube s'ha convertit en una constant , com si fos una cosa graciosa . És una forma més de ridiculitzar i devaluar l'altre . A això de associen els espais com elde La gàbia , un portal que permetia que alumnes i alumnes de les diferents escoles difonguessin xafarderies , calúmnies , grolleries de qualsevol que no li caigués bé . Són espais de denostación l'altre , on l'anonimat permet que els tons dels insults denigrin la imatge de qualsevol. L'abús per internet té una expressió més alarmant , que és la dels assetjadors adults que es fan passar per jovesi que hàbilment a través dels fòrums ( xat, Messenger , Hi Fi , etc . ) Aconsegueixen seduir les seves víctimes amb efectes greus en la salut física i mental dels joves .



Bullying entre germans: És comú que en les famílies , la interacció entre germans respongui al lloc que ocupa cadascun segons l'ordre de nascuts . Sense adonar-se'n de vegades , molts pares promouen la competència , elque fa que s'exacerbi la rivalitat . Davant d'això, entre germans es tendeix a ridiculitzar el que un té de virtut i els altres no . Es desacredita o menteix sobre coses o actes que fa un d'ells , però s'és incapaç d'assumir les pròpies responsabilitats . A l'espai familiar l'agressió traduïda al pessic , zape , cerillito o empentes va generant una lluita permanent per guanyar l'aprovació i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Psicologo
  • Psicologo
  • Psicologa
  • Psicologa
  • Psicologo
  • Psicologa
  • Psicologo
  • Psicologa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS