Psicologo

Páginas: 6 (1375 palabras) Publicado: 29 de mayo de 2014


1
UNES ALTRES BOMBETES: canvia les bombetes de tota la vida per unes de baix consum. Són més cares però duren fins a 10 vegades més i consumeixen entre 4 i 5 vegades menys.

2

MASSA ESCOMBRARIES: Les bosses d’escombraries de les nostres cases no deixen d’augmentar. Cal recordar la regla de les tres erres: reduir, reutilitzar i reciclar, perquè estem al voltant d’1,5 kg diaris perpersona i és molt!

3
EL SOL A CASA: Cal potenciar les energies renovables: el vent i la solar perquè tenen un gran potencial i la utilització és encara baixa.


4

UN JERSEI I UN TENDAL: No apujant més dels 20 graus la calefacció i no baixant dels 25 graus l’aire condicionat es pot obtenir un estalvi energètic de fins al 30%. Un jersei a l’hivern i un tendal a l’estiu en ajuden aaconseguir-ho.

5
RESIDUS TECNOLÒGICS: Els aparells electrònics contenen elements molt contami-nants. Fabricar un mòbil suposa generar fins a 75 kg de residus. Una bateria de cadmi d’un mòbil pot contaminar 600.000 litres d’aigua. Abans de canvir de mòbil ens ho hem de pensar dues vegades.


6

AIXETES EN BON ESTAT: Atenció amb les aixetes, que no degotin! La instal·lació de difusors de cabalcontribueix a estalviar aigua.

7
VIGILEU LES FACTURES: Cal portar un control dels consums i proposar-se rebaixar-lo. Produeix doble satisfacció.


8

BOTIGUES DE SEGONA MÀ: Permeten comprar roba o mobles usats i així es generen menys residus. També hi ha les fires d’intercanvi per evitar el consumisme.

9
GOTA A GOTA: Si tenim jardí, és millor un sistema de degoteix per estalviar aigua.Precaució amb l’ús de plaguicides i fertilitzants.


10
CORRESPONDÈNCIA SENSE PAPER: Les entitats bancàries poden enviar-nos les factures i els extractes al correu electrònic i així estalviarem paper.




11

CONDUIR MENYS: La pauta més important per fer el nostre entorn urbà més habitable és fer menys ús del cotxe

12
MÉS ZONES VERDES: Els espais verds a la ciutat són com pulmons,disminueixen el soroll ambiental i la conflictivitat, aporten oxigen i empapen l’aigua de pluja... tenen molts avantatges!


13

MENYS SOROLL: l’excés de soroll ambiental també és una forma de contaminació. Segons la OCDE, un 20% dels habitants de la UE pateixen un nivell de soroll per sobre dels 65 decibelis, que és el límit establert per la OMS com a acceptable. L’excés de soroll produeixmalalties.

14
LLEURE SENSE CONSUM: Escollim unes formes d’oci sense necessitat de consumir. Passejar, prendre el sol, llegir...


15

MOU-TE EN BICI: La bicicleta és la forma de mobilitat més sostenible per als desplaçaments a ciutat. Exigim als nostres ajuntaments més carrils-bici!

16
VEURE LES ESTRELLES: Per evitar la contaminació lumínica i poder veure un cel estrellat, demanem al nostreajuntament un enllumenat eficient.


17

MÉS PARTICIPATIUS: El 80% de la població europea viu en ciutats. La ciutat la fem entre tots. Participa en moviments i associacions. També grups naturalistes.

18
LA BOSSA O LA VIDA: Les bosses de plàstic tenen un cost ambiental massa elevat per un sol ús de la botiga a casa. A Espanya se’n consumeixen 10.500 milions en un any. Això és 230 bossesper persona al cap de l’any. En els seus 25 anys d’història han esdevingut una plaga. Utilitza el cabàs o la bossa reutilitzable.


19
EL VIDRE ES RECICLA BÉ: Dels diferents tipus d’envàs, el vidre és el que es recicla millor, al 100%. Després vindria el plàstic que no sigui PVC i la llauna. El tetrabric no es recicla bé.

20

RESPECTEM ELS PEIXOS: A la peixateria, les etiquetesidentifiquen cada peix i la tècnica de pesca. Cal respectar la talla mínima i rebutjar el peix petit.

21
MENYS CARNÍVORS: La producció d’un kg de blat necessita 1000 litres d’aigua. En canvi, per un kg de vedella fan falta 13.000 litres. No fa falta menjar molta carn, més aviat cal una dieta amb fruita i verdura abundants.


22

RODALIES: Compra productes del país perquè per arribar a nosaltres...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Psicologo
  • Psicologo
  • Psicologa
  • Psicologa
  • Psicologo
  • Psicologa
  • Psicologo
  • Psicologa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS