Psicomotricitat

Páginas: 4 (815 palabras) Publicado: 12 de febrero de 2013
Els primers anys de vida de l'infant
L'infant d'aquesta edat està en un període evolutiu caracteritzat pel desenvolupament de les funciosn bàsiques (especialment les sensòrio-motrius i mocionals).És el període de la vida de l'infant en què experimenta una transformació més ràpida, gràcies a la plasticitat del seu sistema nerviós central. Això fa que les atencions que ha de rebre tinguin unaimportància cabdal.
En el seu primer any de vida, l'infant avança en la mobilitat, i passa d'una activitat inicialment reflexa a una activitat progressivament més voluntària. Passa també d'unadependència de l'adult, inicialment absoluta, a una certa independència pel que fa a la possibilitat de manipular objectes, observar-los des de diferents posicions i traslladar-se de forma independent.
Iniciatambé la consciència d'ell mateix gràcies a una diferenciació progressiva de les seves emocions i a un intercanvi més ric amb el món que l'envolta, principalment els adults pròxims, amb els quals vaestablint una comunicació creixent.
Caldrà que els pares i educadors li proporcionin un ambient estable i estimulador a fi que l'infant es trobi ben acollit i progressivament pugui: Controlargradualment el to muscular i la postura, Coordinar progressivament els moviments globals, Iniciar el coneixement del propi cos gràcies a l'evolució de la sensibilitat interna i externa i a les conductesexploratòries amb tot el seu cos, Coordinar progressivament la motilitat fina, Iniciar la coordinació ull-mà i en general perceptiu-motora, Discriminar progressivament els estímuls visuals, auditius,tàctils, olfactius i gustatius, Comunicar-se amb l'actitud, amb el gest i amb la mirada, Adquirir els primers hàbits: alimentaris, de son, de repòs i de neteja.
L'infant d'1 a 2 anys
L'infant continuafent, en aquest període, un gran nombre d'adquisicions motores, però també cognitives i d'afirmació personal. És un període caracteritzat per l'exploració sensòrio-motora que, gràcies a la marxa i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • psicomotricitat
  • La Psicomotricitat
  • Historia de la psicomotricitat
  • Activitat Psicomotricitat
  • La Psicomotricitat
  • LA PSICOMOTRICITAT
  • PSICOMOTRICITAT
  • Psicomotricitat

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS