Psicopatologia adults

Páginas: 33 (8137 palabras) Publicado: 24 de marzo de 2013
1. A la PAC anterior, a la pregunta 5, hi havia transcrit un cas clínic (En Joan té 38 anys...). Realitza ara el diagnòstic multiaxial i el diagnòstic diferencial del cas.

Primer per recordarem en que és un diagnòstic i les diferencies entre el diagnòstic multiaxial i el diagnòstic diferencial.

Un diagnòstic és allò pertanyent o relatiu a la diagnosi,recollir i analitzar dades per avaluarproblemes de diversa naturalesa.

En la medicina, un diagnòstic és l'acte de conèixer la naturalesa d'una malaltia a través de l'observació dels seus símptomes i signes. També és el nom que rep la qualificació que dóna el metge a la malaltia segons els signes que adverteix.
El diagnòstic en clínica, s'emmarca dins de l'avaluació psicològica i suposa el reconeixement d'una malaltia o untrastorn per l'observació dels seus signes i símptomes. El diagnòstic diferencial implica diferenciar un trastorn d'altres que compten amb característiques de presentació similars.

El sistema multiaxial permet d'avaluar l'individu fins a cinc eixos. Cada eix aporta informació sobre àrees diferents d'informació que poden ajudar al clínic en l'aclariment del diagnòstic, en el tractament i en elpronòstic.
Els eixos I, II i III engloba les síndromes clíniques, els trastorns del desenvolupament i els problemes físics, respectivament; l'eix IV, la influència d’estressos psicosocials; i l'eix V, el nivell d'adaptació funcional del subjecte al seu entorn. El sistema multiaxial permet de captar més bé la complexitat humana.

Diagnòstic multiaxial del cas de la pregunta 5 de la Pac 2:

Eix I:R69 [799.9].
Eix II: Trastorn delirant. De tipus celopàtic
Eix III: Cap
Eix IV: Problemes de parella.(deguts al deliri celopàtic)
Eix V: EEAG= 20

Diagnòstic diferencial del cas de la pregunta 5 de la Pac 2 :

En Joan de 38 anys, ve al hospital, inicialment per una baralla amb la seva dona.
En Joan mostra signes de

Deliri, trastorn del pensament, creença falsa o equivocada, fixa ipersistent, incorregible e irreductible a l’argumentació lògica, apareix sense estímul extern apropiat.  Durant l’exploració ha manifestat reiteradament que està segur que la seva dona Anna s’entén amb el veí ja que els ha vist varies vegades parlar al pàrking i a més a més ella és massa amiga de la dona del seu veí.

Percepció o interpretació Delirant . El pacient dona una significació anormala fets i percepcions anormals, gairebé sempre en el sentit de l’autoreferencia; Deliris de significació, el pacient troba significants especials en els fets quotidians, rep informació a través d’ell que només ell pot desxifrar, poden interpretar tot com proves.  Que la seva dona Anna fa temps que es compra roba interior sexy i que quan ha revisat el calaix on la guarda s’ha adonat que falta untanga de color crema

Idees sobrevalorades d’autoreferència/ Rigidesa Mental  Es tracta de la sensació de que la conducta dels altres s’està referint a un mateix, per tant, poden existir significats ocults relacionats amb el subjecte en qualsevol fet quotidià sempre havia estat estrany, tenia pocs amics i desconfiava de tothom, es pensava que els altres sempre estaven explorant-lo ibuscant-li defectes i no acabava mai de confiar amb els amics. Fins hi tot quan algú li feia un comentari bo es pensava que hi havia segones intencions. és capaç de canviar les idees que té dels altres, fins i tot quan hi ha evidències en contra

Deliri celopàtic o de gelosia Es tracta de un deliri centrat en la creença d’una infidelitat pe part de la parella del pacient.  Al poc tempsd’instal•lar-se a la nova ciutat ella va tindre que anar reduint el seu cercle d’amistats ja que ell tenia gelós de tothom i a als pocs anys l’Anna només es relacionava amb l’entorn de l’escola dels seus fills, amb els veïns de l’escala i amb la família d’ell per tal d’evitar discussions. ....Quan ella s’arreglava per anar a estudiar ell li deia que segurament ho feia per agradar a algú en particular.......
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Psicopatologia
  • Psicopatología
  • Psicopatologia
  • PSICOPATOLOGIA
  • psicopatologia
  • psicopatologia
  • psicopatologia
  • Psicopatología

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS