Psicopatologia

Páginas: 55 (13686 palabras) Publicado: 23 de abril de 2012
Programa
- Entrevista i història clínica
- Exploració psicoparològica
o De la atenció i la consciencia
o De la memoria
o De la sensopercepció
o Del pensament
o Del judici
o De la afectivitat
o De la psicomotricitat
o De les conductes instintives
- Transtorns esquizofrènics
o Paranoideso Del humor
- Síndromes orgànics cerebrals
- Transtorns obsessius
- Transtorns de l’ansietat i fobies
- Transtorns somatoformes i dissociatius (de la personalitat)
- (Patologia


Parts de la història clínica

- Dades de filiació
- Anamnesis
- Història del transtorn actual
- Antecedents personals
o Fisiològics
o Patològics▪ Generals
▪ (patològics(inclosa resposta terapéutica previa)
- Antecedents familiars
- Dades biogràfiques
- Exploració
o Física
o (patològica (semiologia)
o Complementàries
- Diagnòstic diferencial
- Orientació diagnóstica
- Pronostic
- Pla de tractament
- Curs evolutiu
- Epicrisi/informed’assistència. Diagnóstic codificat

Dades de filiació( nom del pacient, telefon, sexe, adreça, professió, feina, sistema de cobrament, procedencia del pacient. Totes aquelles dades per identificar el pacient.


Anàmnesis( motiu de consulta, història del transtorn actual, antecedents personals, familiars i dades biogràfiques. Va del moment present fins endarrera. El motiu de consulta potser clar, altres no saben gaire el que els passa, s’ha de començar per l’estat actual i buscar el fil. A vegades el motiu té una percepció esbiaixada per la propia (patologia de l’efecte, a partir del motiu s’ha d’estirar del fil per a descobrir la (patologia. Al motiu de consulta s’ha d’aplicar la semiologia per a veure com es diuen les coses.


Història del transtorn actual(problemática amb coherencia interna, explicació del transtorn, es remonta a l’inici del problema. Presencia de simptomes o no, per activació o inhibició d’un estat. També busca la cronología de fets del transtorn, quant temps fa que li passa. Hi ha alteracions agudes, subagudes i cròniques:
o aguda: comença de forma brusca, com la presentació de la crisi d’angoixa (agut dins de crònic). Evolucionaràpidament cap a un altre estat, cap a curació p cap a estat crònic.
o Crónica: té cronología lenta, difícil situar l’inici. Els estats crònics es combinen amb trets de personalitat.

Antecedents( poden ser:
- Personals: es dividiesen en
o Fisiològics: evolució fifiològica de la persona, evolució de l’embaraç, del part, fórceps, etc. Durant el primers mesos. Pubertatnormal o no (alteracions hormonals), en les epoques de gran canvi evolutiu es quant hi ha més risc de (patologia.
o Patològics: si ha estat malalt algún cop, en la revisió (patològica es pregunten per tot tipus de medicaments i tota posible acció farmacológica, café, alcohol, altres. Tractaments que es segueixin, antecedents (patològics anteriors, si son semblants o iguals (el pacientpot reaccionar d’acord amb la resposta terapéutica anterior).
- Familiars: presencia de determinades alteracions en la familia per posible predisposició genética o pel contacte social amb problemes com alcoholisme, mare ansiona, maltractes, etc.

Dades biogràfiques( recollida d’informació general que tingui relevència. Escolarització (problemes d’atenció, falta de constancia, etc),relacions de parella, situació laboral. Àmbits ideals d’exploració.


Exploració( anar a bucar activant, signes i símptomes. Investigació de fenómens desde el manifest actual (o buscar signes abans) que ens permaten relacionar-lo i establir el diagnòstic. Es pot fer pr mitjans artesanals i més avançats, per general segueix sent més important l’exploració sencilla, bassant-se en el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Psicopatología
  • Psicopatologia
  • PSICOPATOLOGIA
  • Psicopatologia
  • Psicopatología
  • Psicopatologia
  • Psicopatología
  • psicopatologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS