publi deportiva

Páginas: 6 (1357 palabras) Publicado: 10 de mayo de 2013
2.-MARC TEÒRIC

2.1.- GENERAL
Per a un estudi d’aquestes característiques ens és imprescindible emplaçar la marca estudiada “Nike” en diversos aspectes que es citen a continuació:







2.1.1.- ESPORT
“En el seu sentit més ampli, l'esport és qualsevol joc o activitat de lleure, basada en un reglament estricte i que procura de millorar el benestar físic i mental de l'ésser humà.L’esport és l’exercici físic dut a terme en un marc reglamentat i competitiu. Entenem exercici físic com l’activitat física planificada, estructurada i repetitiva que té per objectiu la millora o manteniment d’un o més components de la forma física (capacitats físiques). I una activitat física s’entén qualsevol moviment corporal, produït per la musculatura esquelètica, que té com a resultat unadespesa energètica per sobre del metabolisme basal.”
IEC, recerca Esport

Podem establir la següent classificació per a aquests:
• Atlètics:
o Atletisme, natació, halterofília, gimnàstica i ciclisme (cada un d’ells amb multitud de disciplines concretes i de tipus de proves).

• Pilota:
o Futbol, beisbol, rugby, basquet, tenis, etc... (alguns tenen modalitats en funció del tamany del’equip o la superfície sobre la que es juga)

• Combat:
o Boxa, lluita lliure, esgrima o arts marcials com el judo, el kàrate etc.

• Motor:
o Motos, cotxes, avions, quads, etc (dins de cada modalitat multitud de cilindrades, i superfícies diferents que en determinen el nom concret).



• Esports nàutics:
o Vela i rem (múltiples disciplines com canoa, kayak, ràfting, cursesd’orientació)

• Esports de lliscament:
o Esquí, snowboard, trineu, patinatge sobre gel, etc... tenint en compte la multitud de proves o disciplines particulars dins de cada un.

Resum d’un article del diari “el Galeón” pg.24 4-4-2013

Així doncs hi ha una gran quantitat d’esports diferents i tots ells requereixen d’un equip específic per a practicar-los. Així doncs les marques esportives estroben amb un mercat amplíssim i amb molta capacitat d’especialització.
Les innovacions en el sector esportiu es succeeixen ja que és un mercat amb molt potencial i un fort component aspiracional:
observem que és del tot imprescindible la comoditat a l’hora de practicar la activitat esportiva i perfeccionar-ne les habilitats. Per adquirir el grau màxim de concentració és necessari que capelement distorsioni el fet de posar els cinc sentits en el que s’està fent. D’aquesta manera les marques exploten el fet de treure cada any versions més confortables dels seus models i fa que el seu públic mantingui l’interès en adquirir-los de nou.
En addició és remarcable que si el producte és utilitzat per esportistes d’elit genera aquest sentiment d’assimilació amb el model a seguir encara quenomés sigui en l’aspecte més superficial que té influència en la decisió de compra del públic.
Per altre banda cal dir que els productes de marques esportives son susceptible d’un ús més intens i en condicions més adverses que la roba que no pertany a aquest sector, així doncs el desgast és major i la vida útil del producte menor: és necessari reemplaçar-lo amb més freqüència.
Permanentmentles marques d’aquest sector integren materials més lleugers, més resistents, més duradors, més flexibles, i un llarg etcètera per a millorar les experiències dels consumidors, però això repercuteix en el preu final del producte de forma que dos productes del sector esportiu aparentment similars poden tenir preus molt diferents.
Però quin és el paper de la publicitat al llarg del temps per adinamitzar el consum d’equipament esportiu?

2.1.2.- PUBLICITAT
“Tècnica aplicada als mitjans de comunicació de massa amb l’objecte d’induir el públic a determinats comportaments, principalment comercials.”
IEC, recerca Publicitat
Bé, però com el sector esportiu ha abordat la publicitat al llarg del temps?


2010, 06). Publicidad Deportiva. BuenasTareas.com. Recuperado 06, 2010, de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • publi
  • publi
  • publi
  • publi
  • publi
  • Publi
  • publi
  • Publi

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS