publicidad

Páginas: 5 (1233 palabras) Publicado: 23 de octubre de 2013
3.- Tipus de sal en el món.-

La sal ha passat de ser un element molt usat i comú a ser un ingredient importantíssim de la gastronomia. Tots el tipus de sal tenen la mateixa utilitat, però la única diferència que tenen entre elles són: les seves textures, formes, sabors i els seus diferents orígens o diferents maneres de recol·lecció.
Tot això junt als nous ‘chefs’ que investiguen iexperimenten noves maneres de fer servir la sal, ja que és un producte per especialitats culinàries.
Les que aquí us presento són varietats de sal que no trobem en qualsevol tenda i amb les quals es condimenten els aliments en alguns restaurants de prestigi. Aquestes varien en composició i color.
Bàsicament, els tipus de sal més utilitzats són:
Sal fina: És la més utilitzada, també coneguda com salde taula, pot ser, marina o de roca; si és marina es dissol amb rapidesa, però si és de roca, la sal sala més i és més difícil dissoldre-la.




Sal grossa: Aquesta és una sal més sencera i natural perquè no es molada com la sal fina. Els seus cristalls tenen un tamany més gran i els seus orígens són els mateixos que la sal fina.


Sal marina: Obtinguda per l'evaporació de l'aigua demar, posseeix una major grandària i sol emprar-ne per preparar peixos, mariscs i carns a la graella o a la planxa entre altres coses. Al ser marina, té un sabor més amarg i dóna la sensació que sala més.


Sal escatada: Té un tamany entre la sal fina i la gorda, els seus cristalls tenen forma de piràmide i són suficientment fràgils per trencar-se entre els dits. Es fabrica d’una manera mésrigorosa i lenta, controlant els paràmetres de temperatura i l’origen tant pot ser de mar com de gemma o de manantial.

Sal de Guérande: Prové de França,és de mar i de l’atlàntic. Composta per petits cristalls de color crema o grisós formats de manera natural, recollida de las zones pantanoses de sal i simplement secades al sol.


Flor de sal: Aquesta és la sal que està més de moda, nombrada comla reina de la sal, és obtinguda per l’evaporació de l’aigua dels oceàns. Són els primers cristalls lleugers que suren a la superfície de l’aigua quan hi ha lluna plena i son recollits manualment de forma artesanal. Durant els dies d'estiu amb un gran nombre d'hores d'exposició al sol, en els quals la humitat és més baixa de l'habitual i corre certa brisa que no remou amb força l'aigua, esgenera una major evaporació. Aquestes són les condicions propícies perquè en la superfície de les basses es formin unes fines capes de cristall salat, la flor de sal, com si fos una primíssima capa de gel. La producció és baixa i per això el seu preu al mercat és tant elevat.




Sal d’Himàlaia rosa: Formada a alta pressió sota les muntanyes fa 250 milions d'anys de l’Himàlaia, lliure depol·lució i sense cap procés de refinat, no conté additius afegits.
Conté 84 elements essencials per a la vida, el grau de compressió sota les muntanyes a creat una perfecta estructura cristal·lina en la sal, la qual cosa ajuda a mantenir l'equilibri natural del cos. Aquesta sal que té un color rosat, al ser gemma, no té el regust amarg com la sal marina.

Sal negra d’Himàlaia: És un tipus de salmineral que prové d’Himàlaia, és molt poc refinada i té un fort sabor de sulfat molt particular, segons la ciència mèdica Hindú, aquesta sal té molts beneficis terapèutics, rica en ferro, ajuda a la digestió i també és bona per l’àcid de panxa. Sobretot, aquesta sal tant particular, s’utilitza per barrejar fruita o tomàquets.


Sal fumada: Té un sabor i olor a fum bastant suau, és fumada amb focnatural, el fum calent s’enganxa a la sal i li dona un suau sabor a llenya. Pot ser utilitzada per carns, verdures o peix fumat entre altres. El seu origen pot ser de mar, gemma o de manantial.

Sals condimentades: Aquesta sal és fina, es fabrica barrejant amb herbes aromàtiques o especies per donar-li un sabor únic. El seu origen pot ser de mar, gemma o de manantial.


Ambres de l'Eocè:...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Publicidad
  • Publicidad
  • Publicidad
  • Publicidad
  • Publicidad
  • Publicidad
  • Publica
  • Publico

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS