Pueba: Educació

Páginas: 2 (269 palabras) Publicado: 24 de noviembre de 2013
L'educació (del llatí educare, "guiar", i educere, "extreure") és el procés d'ensenyament i aprenentatge d'una persona. L'educació, en el sentit més ampli, és qualsevolacte o l'experiència que té un efecte formatiu en la ment, el caràcter o la capacitat física d'un individu. En un sentit tècnic l'educació és el procés pel qual la societattransmet, de manera deliberada organitzada i sistemàtica, els seus coneixements acumulats, aptituds i valors a les noves generacions. L'educació formalitzada en lesinstitucions educatives supleix les funcions de formació que la família extensa no pot proveir als seus infants i és una necessitat gairebé ineludible en aquelles societats enque la "família", entesa com el conjunt d'adults que es relacionen estretament amb l'infant, s'ha anat reduint i inclús generant models de família monoparental.
El dret al'educació és un dret humà fonamental inclòs el 1952 en l'article 2 del primer Protocol de la Convenció Europea de Drets Humans obliga a tots els països signants agarantir el dret a l'educació. A nivell mundial, el Pacte Internacional dels Drets Econòmics, Socials i Culturals de les Nacions Unides de 1966 garanteix aquest dret a l'Article13.
Els mestres, des de les institucions educatives, dirigeixen l'educació dels estudiants. Existeixen diverses matèries, entre les que destaquen l'aprenentatge de lallengua (lectura i escriptura), matemàtiques, ciències naturals i socials, plàstica, música, tecnologia i educació física. Existeix també l'educació en els camps per als quees desenvolupen competències professionals específiques. A més, hi ha una àmplia gamma d'educació possible en el pla no formal, com per exemple, en museus i biblioteques.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • puebas
  • pueba
  • pueba
  • Pueba
  • Pueba
  • Pueba
  • pueba
  • pueba

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS