Puede

Páginas: 3 (650 palabras) Publicado: 23 de enero de 2014
1r Batxillerat
Psicologia i Sociologia Martí Fernández


La Naranja Mecánica

La història, es desenvolupa a Gran Bretanya, es tracta d'un jove anomenat Alex, ésel líder d'una banda a la qual pertanyen tres amics més. Aquest grup practica delictes on es presenten actes ultra violents provocats per ells mateixos i desenvolupats per saciar la seva gana sexual iper gaudir de l'adrenalina. Alex abusa dels altres, menteix als seus pares per no anar a l'escola, té una serp anomenada "Basil" i un compartiment ple de botins dels seus robatoris.

Aquesta bandafer aquests tipus de robatoris o violacions els satisfeia, van anar fent aquests tipus de crim, fins que van arribar a un punt. El punt en el qual els amics del Alex el deixarien en evidència. Labanda, planeja, violentar una dona adinerada que viu sola amb els seus gats en un edifici. Arriben a la casa i només Alex s'introdueix en una finestra i sorprèn la dona. La dona es resisteix alsassetjaments d'Alex intentant donar-li un cop amb un bust de Beethoven i l'Alex en un acte irreflexiu golpeja a la dona amb una escultura de porcelana de grans dimensions utilitzat com a obra d'art. Lapolicia estava de camí perquè la dona l'havia trucat. La policía arresta l'Alex i el condemnen a 14 anys de presó. L'Alex s'asseventa de que el govern té un nou mecanisme contra els criminals mésimportants, en que consta d'un experiment que s'anomena “Proyecto Ludovico”.

El tractament consisteix a ser exposat a formes extremes de violència a través d'una pantalla. L'Alex és incapaç d'apartar lamirada de la pantalla, ja que els seus ulls estan subjectes per un parell de ganxos. També és drogat abans de veure les pel·lícules, perquè associa les accions violentes amb el dolor que aquestes liprovoquen. Així que, el “Proyecto Ludovico”, el deixa incapaç de ser violent (ni tan sols en defensa pròpia). Aquest tractament es pot associar amb Pavlov, Skinner i Watson.

Segons Pavlov,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Puedes
  • Tú puedes
  • sin puedo
  • NO PUEDEN
  • Tu Lo Puedes
  • yo puedo
  • Yo Puedo
  • no se puede

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS