PUSH i PULL

Páginas: 9 (2208 palabras) Publicado: 10 de noviembre de 2014
ELEMENTS DEL PROCÈS DE COMUNICACIÓ

1) Emissor: en el procés de comunicació de l’empresa l’emissor és la mateixa empresa.
2) Receptor: fa referència als consumidors i usuaris del producte. Diferenciarem entre consumidors (aquells que compren el producte) i usuaris (aquells que l’utilitzen). En alguns casos, consumidors i usuaris coincideixen, per exemple, si us compreu un gelat i us elmengeu, en sou consumidors i usuaris. En canvi, en el cas de les joguines per a infants, l’usuari n’és l’infant i el consumidor en són els pares. En aquest cas, a qui hem de dirigir el missatge? Als infants o als pares? Hem de ser capaços de crear un missatge que persuadeixi els infants (de manera que demanin el producte als pares) i que convenci els pares que és una bona elecció.
3) Canals decomunicació: els missatges es transmeten mitjançant els canals de comunicació. L’èxit de la comunicació depèn en gran part d’una bona selecció del canal de comunicació.
4) El missatge: és allò que volem comunicar, és la idea que volem que el client potencial rebi. Ha de ser coherent amb l’estratègia de l’empresa i amb el posicionament que volem que tingui el producte. Cal ser conscients que hi pot haverdiferències entre el missatge que volem transmetre i el missatge que finalment arriba al públic objectiu.
5) Codi: per tal que el missatge arribi al destinatari cal que emissor i receptor comparteixin el mateix codi. El llenguatge i la simbologia utilitzada ha de ser compartida per tots dos.
6) Retroalimentació. La retroalimentació o feedback és el que ens permet mesurar l’efecte de lacomunicació. Alguns indicadors són el volum de vendes obtingut després de fer la comunicació, el nombre de trucades rebudes que demanen per la promoció feta, el nombre de clients nous que
s’han adherit a la promoció per a clients nous, etc.



PUSH I PULL

PUSH
1) Empentar implica donar a conèixer el producte als consumidors finals
per mitjà dels canals de distribució. L’esforç es concentra aconvèncer els canals de distribució per vendre-hi el nostre producte.
Les eines utilitzades per convèncer els canals de distribució són les vendes
personals i la promoció comercial. En anglès es coneix com a estratègia



PULL

Atraure, consisteix a persuadir el consumidor final perquè compri el nostre producte. Donem a conèixer el producte mitjançant eines com la publicitat o el màrquetingdirecte i fem que el consumidor es dirigeixi al detallista i demani el producte. En anglès es coneix com estratègia.



2) Promoció de vendes. Són incentius a curt termini que fomenten la compra o venda d’un producte o servei. en el punt de venda, bonificacions, descomptes, cupons, demostracions, etc. Les promocions de vendes volen incitar una resposta ràpida del consumidor i oferir incentius ala compra, de manera que es destaqui el producte. Permet obtenir un augment de vendes a curt termini, però no és recomanable per crear identitat de marca.


3) Relacions públiques. Estratègies per cultivar bones relacions amb el públic d’una empresa i crear una bona imatge corporativa, la gestió dels rumors, anècdotes o esdeveniments favorables (crear una noticia, oferir una visita guiada,material informatiu corporatiu, un web amb informació, seminaris, relació amb els accionistes, etc.). És un mitjà molt eficaç perquè transmet credibilitat. Els missatges no s’interpreten com un estímul per a la venda, sinó per informar. Pot ser més econòmic que la publicitat.

OBJECTIUS DE LA COMUNICACIÓ

Caldrà definir els objectius de la publicitat. Aquests objectius es fixaran tenint en compteel públic objectiu, el posicionament i les possibilitats del màrqueting mix. Els objectius de la publicitat es poden classificar segons la seva finalitat:

a) Informar. Publicitat informativa: la fem servir quan introduïm un producte nou, una categoria de producte nova o quan volem presentar un ús nou del producte. L’objectiu és crear demanda. Normalment, és el tipus de publicitat que fem en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Push y pull
  • Push Y Pull
  • Push Y Pull
  • Tp 18 Push Pull
  • CONVERSOR PUSH PULL
  • Sistemas push pull inventarios
  • ESTRATEGIAS DE PULL Y DE PUSH.
  • Amplificador Push Pull

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS