puyal

Páginas: 23 (5636 palabras) Publicado: 29 de junio de 2013
Fonaments i anàlisi de la informació periodística i dels discursos audiovisuals
Joaquim Maria Puyal



Meritxell Garriga Vivancos






Índex
Introducció 2
Presentació d’en Puyal 2
ressenya 3
Tesi principal 4
resum de l’obra 4
Comentari crític..........................................................................................................................6l’esport als mitjans 8
la tdp 9
Què és la TdP 9
Com s’estructura 11
què analitza 14
duració 14
expressións típiques d’en puyal 15
conclusions 17
foto gal·leria 17
BIBLIOGRAFIA 23







1. INTRODUCCIÓ
El periodisme és l'activitat de recopilar i publicar informació relativa a l'actualitat, especialment de fets notables. Com que els fets simultanis són infinits, el periodistaestà obligat a triar-ne només alguns, sempre amb la intenció de tendir a la objectivitat. Per aquesta professió i ha un codi deontològic que diuen que ha de complir: contrastar les informacions en fonts fiables, donar veu a les parts i no opinar en les informacions.
Al llarg d'aquest anàlisi veurem qui és Joaquim Maria Puyal, un dels referents periodístics a Catalunya. Per a això, primer de totveurem què en pensa ell dels mitjans públics de comunicació a partir del llibre “Aicnàlubma” i seguidament esbrinarem quin tipus de programa fa ell actualment (Com s’estructura, què aporta diferent als altres periodistes esportius?) i per què s'ha convertit en un referent del món de la comunicació centrant-nos sobretot, quasi exclusivament, en la seva feina al món de la ràdio.

2. PRESENTACIÓ deJOAQUIM MARIA PUYAL
El Barceloní, Joaquim Maria Puyal, és un dels periodistes més reconeguts i elogiats del panorama català. Ha rebut varis “Premios Onda Nacional” com a comentarista radiofònic i distintius pels programes de televisió “Vostè pregunta” de TVE i “Vostè Jutja” de tv3.
Puyal, actualment doctor en lingüística per la Universitat de Barcelona, va estudiar filologia en aquestauniversitat i també Ciències de la informació a la UAB. La seva formació acadèmica va obrir-li moltes portes, però l’ajudà, sobretot, la seva actitud.
El periodista des de 1976, ha desenvolupat tota la seva carrera en català, convençut que el treball dels periodistes pot contribuir a la normalització lingüística del català, després dels quaranta anys de repressió pel règim franquista.
Tot i que, des del’any 97 ha orientat, preferentment, el seu treball cap a l’activitat universitària, actualment i des de fa trenta anys retransmet els partits de futbol del Futbol Club Barcelona, aconseguint màxims d’audiència en aquest sector. De fet, ha arribat a les 2.000 transmissions en directe de partits del club aquest mes de maig de 2013.
Amb les seves transmissions de futbol a Catalunya ràdio, on hacol·laborat amb Antoni Bassas i Eduard Boet, ha aconseguit crear escola per molts comentaristes esportius, desvinculant-se dels crits gratuïts i mostrant un estil rigorós i educat.
Però la seva història radiofònica comença a l’any 1967, quan s’endinsà a Ràdio Barcelona, això l’acabà portant a mans de José María García, servint-lo de corresponsal a “Hora 25” durant un parell d’anys despertant les nitsd’Espanya amb més audiència radiofònica. Joaquim passà també per Cadena SER on va iniciar el primer programa en català.
La popularitat i el prestigi de Joaquim Maria Puyal es deu tant a la seva tasca radiofònica com a la seva presència en la televisió, mitjà de comunicació en el qual ha dirigit, produït i presentat diversos programes, sempre en llengua catalana, i amb gran èxit d'audiència, tanamb els estudis Miramar, TVE, o TVC.
Puyal, molt present ens els mitjans de comunicació, ha escrit també llibres com: “La realidad inversa, 2011”, “Manifiesto sobre el oficio del Periodista” i “Aicnàlubma” una reflexió sobre la societat i els mitjans de comunicació, 2011.
Aquest, que ressenyarem més endavant, neix de l'experiència d'haver produït i presentat molts programes de referència...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS