Puzolana

Páginas: 5 (1046 palabras) Publicado: 21 de noviembre de 2012
Característiques:
- El ciment putzolànic CP40 és un aglomerant hidràulic, produït per la barreja íntima d'un material conegut com putzolana i calç hidratada, finament molits. Té l'avantatge que va fixant lentament la calç alliberada en la hidratació del clinker en un procés que es perllonga durant molt de temps, de manera que el ciment va guanyant, amb l'edat, en resistència tant mecànica comquímica, superant en ambdues al ciment Portland.
- La putzolana és el nom que rep la cendra i les pedres volcàniques que provenen de la població de Puzzuoli, a la falda del Vesuvi, Itàlia. Actualment per putzolana es coneix a una diversitat de roques, sorres i pedres volcàniques.
- Avantatges:
 Major durabilitat del ciment.
 Millora en la resistència enfront de l'aigua de mar.
 Millordefensa davant els sulfats i clorurs.
 Augment en la resistència a la compressió.
 Increment de la impermeabilitat per la reducció d'esquerdes en l'enduriment.
 Disminució de la calor d'hidratació.
 Millora en la resistència a l'abrasió.
 Augment la resistència de l'acer a la corrosió.
 Menor necessitat d'aigua.
- Principals tipus de Putzolana:
Putzolanes naturals
- Roques volcàniques, enles quals el constituent és vidre produït per refredament brusc de la lava. Per exemple les cendres volcàniques, les toves, l'escòria i obsidiana.
- Roques o sòls en què el constituent silici conté òpal, ja sigui per la precipitació de la sílice d'una solució o dels residus d'organismes de la qual cosa són exemples les terres de diatomees, o les argiles calcinades per via natural des de calor od'un flux de lava.
Putzolanes artificials
- Cendres volants: les cendres que es produeixen en la combustió de carbó mineral (lignit), fonamentalment en les plantes tèrmiques de generació d'electricitat.
- Argiles activades o calcinades artificialment: per exemple residus de la crema de mans d'argila i altres tipus d'argila que hagin estat sotmeses a temperatures superiors als 800°c.
- Escòriesde fosa: principalment de la fosa d'aliatges ferrosos en alts forns. Aquestes escòries han de ser violentament refredades per aconseguir que adquireixin una estructura amorfa.
- Cendres de residus agrícoles: la cendra de pellofa d'arròs, cendra del bagàs i la palla de la canya de sucre. Quan són cremats convenientment, s'obté un residu mineral ric en sílice i alúmina, l'estructura depèn de latemperatura de combustió.

Impacte ecològic / Social:
- És un eco material, és a dir, productes naturals i saludables, lliures de compostos químics de síntesi i que no danyen l'ésser humà i el planeta, tenint, a més, una petjada ecològica mínima.
- El projecte anomenat "Jaciment de putzolana Popeta", pertanyent a Minera Riu Teno SA, és ingressat al Sistema d'Avaluació d'Impacte Ambiental(SEIA) mitjançant aquesta Declaració d'Impacte Ambiental (DIA) de forma voluntària. El desenvolupament d'aquest projecte té per objectiu l'extracció a rajo obert de putzolana, que correspon a un mineral no metàl•lic, sota una taxa extractiva no superior a les 4.000 tones / mes.
- Les autoritats municipals també han d'interessar, a més de donar la llicència per explotar i cobrar una retribució peraixò, també han de preocupar a implementar algunes mesures de control de l'extracció del mineral putzolànic a la zona i avaluar els possibles danys ambientals, ecològics que puguin ocasionar eventualment a la llera del rierol Caañabé.

Aplicacions:
- Paisatgisme: El seu baix pes en relació amb la mida i el seu aspecte rústic i exòtic ofereixen una solució funcional i estèticament innovadora en lajardineria creativa. Les roques de lava representen l'última tendència entre els dissenyadors i escultors de cascada, i són utilitzades com escultures d'art natural. Addicionalment, la putzolana és un substitut eficaç de la gespa en zona amb manca d'aigua de reg i substitut d'altres materials com la perlita, Leca, etc.
- Drenatge natural: Per la seva qualitat porosa, la putzolana és un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La puzolana
  • Puzolana
  • puzolana
  • Puzolana
  • Puzolanas
  • Uso De Las Puzolanas
  • Cemento Puzolanico
  • Cemento Puzolanico

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS