Qüestionari: Naranja Mecanica

Páginas: 3 (652 palabras) Publicado: 9 de enero de 2013
QÜESTIONS SOBRE “LA NARANJA MECÁNICA”:


1. Reflexiona sobre la violència que apareix a la pel·lícula (cal anar més enllà del simple “no m’agrada”). Relaciona-ho amb la situació socialrepresentada i amb a situació social actual.


En aquest cas la violència tindria un caire genetista, doncs l’ambient no explica l’ús de la violència per part de l’Àlex i aquesta li provoca emocionsfortes i plaer.
L’Àlex és el líder d’una banda de delinqüents del carrer que aconsegueixen tot allò que volen per mitjà de la violència, inclús en aquest grup l’Àlex els agredeix per assegurarel seu lloc dintre de l’equip.
Desprès d’aplicar-li la tècnica Ludovico, l’Àlex sent dolor i malestar alhora d’utilitzar la violència, de forma que es queda indefens. Tot i que deixa de serviolent, no és resol el problema de base, doncs encara que pateix quan utilitza la violència, no pateix angoixa pel dolor que provoca envers els altres, sinó pel càstig. És a dir, els seus instintsviolents es mantenen, però alhora de dur-los a terme, tornaven les nàusees i el malestar.
La presó actua com a càstig, l’alternativa que se li ofereix per rehabilitar-se i reinsertar-se a la societatés la tècnica Ludovico, que com a paradoxa, li permet sortir de la presó però li treu la llibertat d’acció, amb el problema ètic que això comporta.
L’estat no tracta el perquè dels problemes.Considera que si no es dona l‘agressió no hi ha cap problema. El nou ministre te una nova visió de la presó, pensa que els reclusos son víctimes d’unes condicions socials desfavorables i quenecessiten una reconducció adequada per viure en societat. Tanmateix quan l’Alex s’intenta suïcidar el ministre li ofereix (el suborna) amb un bon treball, bon sou, etc, revelant també una actitud egoista, quenomés busca el seu propi bé, com l’Alex.
Els pares de l’Àlex serien indiferents davant del comportament anòmal del seu fill, tot i que té un assistent social designat.
També es veu a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Questionario sobre la naranja mecánica
  • Naranja mecanica
  • La naranja mecanica
  • La naranja mecanica
  • La naranja mecanica
  • La naranja mecanica
  • Naranja Mecanica
  • Naranja Mecánica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS