Qüestions sobre Geodinámica de la Terra

Páginas: 6 (1422 palabras) Publicado: 14 de noviembre de 2013
QÜESTIONS SOBRE GEODINÀMICA DE LA TERRA

1.- Quin és el radi de la Terra ? A quants km de profunditat és possible fer una perforació, aproximadament ? És possible estudiar material procedent de majors profunditats?

6.370 km. 12.250 metres. El sondeig més profund que s’ha arribat a ser va arribar fins als 15.000 metres. A vegades, podem trobar roques formades a uns 100-200 km de profunditat.2.- L' estudi de les ones sísmiques és molt útil per conèixer l' interior de la Terra. Explica amb un dibuix els processos de reflexió i de refracció d' una ona sísmica. En quin altre tipus d' activitat té interès l' estudi de les ones sísmiques?


Les ones passen per roques amb diferents densitats, al límit entre dues roques les ones es desvien i/o reboten contra les roques i canvienbruscament de direcció.

L’estudi de les ones sísmiques també interessa en l’obtenció de petroli, utilitzen una font sonora que emet unes ones que es reflexen al límit de les roques, i uns micròfons les registren, i amb el temps que ha necessitat l’ona per tornar es pot calcular la profunditat de les diferents roques.
3.- L' escorça oceànica i la continental tenen diferent composició i gruix.
a)Explica quines són aquestes diferències
L’escorça continental té un grossor d’uns 35km, està formada per roques metamòrfiques. Té una superfície heterogènia.

L’escorça oceànica té un grossor que va entre 5 i 10 km de profunditat, està formada per basalt a la superfície i gabres a la profunditat. Té una superfície homogènia.

b) Quina diferència hi ha, en l' estat físic de la matèria, entre elmantell litosfèric i l'astenosfera?
A la part superior del mantell, les roques tenen un mateix comportament mecànic, però a l’astenosfera, part del material esta fos, per això té un comportament menys rígid.


c) A què anomenem litosfera?
A la part externa de la Terra, és rígida i mecànicament resistent. Està formada per grans plaques que es mouen entre si.

4.- La discontinuïtat deMohorovicich (Moho, per als amics), representa el límit entre l'escorça i el mantell litosfèric.

a) Remarca-ho en la imatge anterior

b) En travessar la discontinuïtat, les ones sísmiques pateixen un canvi brusc de velocitat. Com s' explica, què podries dir respecte a la densitat de l'escorça i el mantell?
Quan les ones sísmiques arriben els límits entre diferents tipus de material, aquestes esreflecteixen i es refracten, tal com ho fan les ones electromagnètiques que componen la llum quan travessen un prisma. Quan té lloc un terratrèmol, es transmeten dos tipus d'ones, longitudinals i transversals, que es propaguen a través del terreny amb diferents velocitats. Hi profunditats on les ones sísmiques varien la seva velocitat i on també varia la composició química del medi. A partir de lesdades recollides, va estimar que el gruix de la capa superior (escorça) és d'aproximadament 54 quilòmetres. Actualment, se sap que l'escorça arriba als 5 - 9 quilòmetres de gruix sota la superfície del fons oceànic, mentre que sota la superfície continental, el gruix es troba entre els 25 i els 60 quilòmetres.










5.- L' estudi de les ones S (que només viatgen a través de sòlids)i P (que també ho fan a través de líquids) d' un terratrèmol posa de manifest que l' interior de la Terra no té una composició homogènia. Per què ? Com serà el nucli ?


Perquè les ones es refracten i reflexen, això vol dir que hi ha diferents capes amb diferents densitats. El nucli serà líquid, perquè les ones S no poden travessar aquest nucli i les roques P si. Hi ha una zona on les ones Sno poden passar, ja que es reflexen al nucli i no arriben; però si que arriben les ones P, aquestes poden travessar el nucli, però al quedar refractades i reflectides, hi ha dues zones més petites a les que no poden arribar. Aquestes zones s’anomenen zona d’ombra de l’ona en qüestió.









6.- Sabem que la calor es transmet per conducció, radiació i convecció. En què consisteixen els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Qüestions sobre Geodinámica de la Terra
  • Cuestiones Sobre Geodinamica De La Tierra
  • terros sobre natural
  • Qüestions sobre la naranja mecànica (valencià)
  • Geodinamica
  • Geodinamica
  • Qüestions sobre l'Univers
  • geodinamica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS