q3f3rg

Páginas: 4 (924 palabras) Publicado: 5 de enero de 2015
3.Tan per Plató com per a Sòcrates, la política era una professió molt important, ja que els polítics havien de dirigir una ciutat sencera, per tant, per aquests dos filòsofs grecs, un polític haviade conèixer el significat de la paraula justícia. Igual que a un metge se li demanen un certs coneixements, els polítics també se'ls hi hauria de exigir.
Les idees dels sofistes eren contraries ales de Sòcrates, ells volien exercir l'art de la política per motius econòmics, però obtenir fortunes i mitjançant uns camins molt diferents als que Sòcrates definia. Sòcrates deia que un governanthavia de usar el Diàleg i la Maièutica, havia de tenir un coneixement absolut i havia d'exercir la professió amb el propòsit d'ajudar no d’enriquir-se.

El tema de la república és la justícia enl'individu i en el Estat on viu. Es tracta d'un lloc inventat i que acull una societat perfecta i on els filòsofs governen. El filòsof és l'únic que podrà crear un Estat ideal i dirigir-lo. Per ser capaç,aquests filòsofs hauran d'haver passat un procés anomenat Paideia, on l'ànima és purificada i transformada.
 
1. Plató va ser un seguidor de Sòcrates, va ser la etapa de la joventut on Plató va sermés influenciat per el pensament Socràtic. La influència de Sòcrates sobre plató va ser la següent:
La cerca de l’essència de les coses: Plató passa de buscar els coneixements que captem per elssentits, a buscar l’essència de les coses que només podem trobar-la en el món de les idees. Aquest món esta compres per entitats immaterials, absolutes i immutables. Aquestes entitats són les idees del mónintel·ligible
El saber com a única via per dirigir una societat: Per dirigir una ciutat, havies de tenir uns certs coneixements dictats per Sòcrates.
La oposició al les idees sofistes: Els sofistestenien uns ideals per dirigir una polis totalment diferents als de Sòcrates.
L‘importància que li donava al cuidat de l'ànima i la mort exemplar.
Sòcrates va formular les preguntes, unes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS