QCI Down

Páginas: 7 (1582 palabras) Publicado: 21 de abril de 2015















EL QUADRE DE COMANDAMENT INTEGRAL




























ÍNDEX









Concepte i Fonaments del QCI.......................................pàg. 1-2
Descripció de les prespectives........................................pàg. 3-4
Els objectius estratègics i els indicadors.........................pàg. 5-7
Exemples dels indicadors …...........................................pàg.8-12
Bibliografía......................................................................pàg. 13





























CONCEPTE I FONAMENTS DEL QCI

Que és el QCI?
El quadre de comandament integral és un sistema de planificació i gestió estratègica, que va revolucionar l'administració de les empreses al introduir com a inovació, mesures sobre els indicadors intangibles com a requisitindispensable per aconseguir els objectius financers de les empreses.
Actualment es una eina o metodologia que s'utilitza arreu del mon en empreses, negocis, goberns, organitzacións sense anim de lucre, etc. i són utilitzades per alinear les activitats de negocis amb la visió estrategica de l'organització, així com, per millorar les comunicacions internes i externes donant als gerents una visió mésequilibrada del compliment organitzacional.
El QCI es va originar e l'any 1992 per Robert Kaplan i David Norton de la Universitat de Harvard, tot i que, les arrels d'aquest nou enfocament varen ser pioneres pels treballs de General Electric als anys 50 i dels enginiers francesos, que varen crear una taula de les mesures del rendiments a principis del segle 20.
El quadre de comandament integral ha anatevolucionat a partir del seu ús, es un sistema de gestió no només de mesures d'acompliment, sinó que ajuda als planificadors a identificar el que s'ha de fer i permet als directius executar realment les seves estratègies. Proporciona retroalimentació entorn als processos de negoci interns i resultats externs per tal de millorar contínuament el rendiment i els resultats estratègics.
Robert Kaplani David Norton descriuen la innovació del quadre de comandament integral de la següent manera:
"El quadre de comandament integral conserva mesures financeres tradicionals. Mesures financeres que expliquen la història dels esdeveniments passats, una història adequada per a empreses de l'era industrial perquè les inversions en capacitats a llarg termini i relacions amb els clients no eren crítiquesper a l'èxit. Aquestes mesures financeres no són suficients, cal orientar i avaluar el viatge que les empreses de l'era de la informació han de fer per crear valor futur a través de la inversió en clients, proveïdors, empleats, processos, la tecnologia i la innovació. “
- 1 -
Per escollir una apropiada aplicació del quadre de comandament intergral, s'han de considerar una serie de criteris. Elselements que contribueixen a la selecció d'una unitat organitzativa apropiada, els exposem en el següent esquema:










- 2 -
DESCRIPCIÓ DE LES PRESPECTIVES

Les quatre categories de negoci, que més endevant definirem són:
Prespectives financeres.
Prespectives dels clients.
Prespectiva dels processos interns.
Prespectiva de la formació i creixement.
Ho representem gràficament de la següentmanera:

El quadre de comandament integral sugereix que aquestes pespectives engloben tots els procesos necessaris per al correcte funcionament d'una empresa i han de ser considerats en la definició dels indicadors. Dacord a les característiques propies de cada negoci poden existir inclus més, però dificilment hi hauràn menys de les esmentades.
L'equilibri entre els indicadors es el que dona nom ala metodologia, donat que es presenta un balanç entre els indicadors externs relacionats amb accionistes i clients i amb els interns, processos, capacitació, innovació i creixement.
- 3 -
Perspectives financeres:
Són les dades financers tradicionals. Són dades precies i prioritaries, encara que ens proporcionin informació del passat, ens permet veure les conseqüències d’accions ja realitzades....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • QCIO
  • Qcio
  • Treball QCI
  • Down
  • Down
  • down
  • down
  • down

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS