Qhs Tema 3 i 4

Páginas: 6 (1394 palabras) Publicado: 31 de agosto de 2015
QUÈ HEM DE SABER?
Tema 3 i 4
Animals ectoterms i endoterms
1.-Explicar què és un animal endoterm i donar-ne exemples.
El colibrí, el ximpanzé i el dofí són animals endoterms, és a dir, tenen una temperatura corporal constant, perquè tenen mecanismes per regular-la. La seva temperatura no varia amb la de l’ambient.
2.-Explicar què és un animal ectoterm i donar-ne exemples.
El peix, la granota ila tortuga són animals ectoterms, és a dir, no tenen una temperatura constant i per regular la seva temperatura depenen de la temperatura ambiental.
3.-Conèixer què és la hibernació i donar-ne exemples.
Hi ha un conjunt de mecanismes de regulació de la temperatura que són compartits pels animals ectoterms i endoterms. Un d’ells és la hibernació.
La hibernació consisteix en dormir durant una llargatemporada per tal de no gastar energies. Prèviament, l’animal ha estat menjat molt durant un temps per tenir reserves en el seu organisme. Ho fan els animals que viuen en zones molt fredes, per tal d’adaptar-se a les temperatures extremes. Un exemple, és l’ós polar.
4.-Conèixer què és la migració i donar-ne exemples.
És el desplaçament d’una població d’un lloc a l’altre. Alguns animals ho fansegons l’estació de l’any per qüestions de temperatura i alimentació. Un exemple són les gaviotes.
5.-Conèixer que els únics animals endoterms són les Aus (Ocells) i els Mamífers.
6.-Conèixer mecanismes de refrigeració i d’escalfament dels animals ectoterms, com els Rèptils per exemple.
Els rèptils, per tal de disminuir la seva temperatura corporal, es situen darrera una pedra de manera que elsrajos solars no vagin directament cap a l’animal, sinó que el raig reboti en la pedra i llavors, vagi cap al animal de manera indirecta, és a dir, el raig no serà tan intens.
7.-Explicar alguns dels mecanismes de regulació de la temperatura dels animals endoterms (adaptacions fisiològiques, com les relacionades amb la circulació de la sang o la suor, i adaptacions anatòmiques, com les plomes i elpèl).
Els mecanismes dels animals endoterms per produir calor inclouen: adaptacions circulatòries per disminuir la pèrdua de calor, calor obtinguda gràcies a la respiració cel·lular (a partir de la degradació dels aliments) i calor obtinguda en tremolar. En algun moment de la nostra vida tots hem tremolat de fred. Les tremolors generen calor gràcies a les contraccions musculars que les produeixen.El pèl i les plomes i també ens serveixen per produir calor.
8.-Interpretar el gràfic que relaciona la temperatura dels animals (ectoterms i endoterms) amb la temperatura de l’ambient.













Els animals endoterms sempre tenen la mateixa temperatura corporal, tan si la temperatura ambient és freda o calenta. En canvi, els animals ectoterms varien la temperatura corporal en funció de latemperatura ambient, és a dir, si a fora fa fred l’animal també té una temperatura baixa, i si a fora fa calor, l’animal té una temperatura alta.
Reproducció
9.-Definir: reproducció sexual, fecundació externa i fecundació interna.
Reproducció sexual: Perquè hi hagi reproducció sexual cal que hi hagi dos tipus de cèl·lules: una femenina i relativament gran, que anomenem òvul, i una altra de masculinamés petita i generalment en forma de cap-gros, que anomenem espermatozoide. Aquestes cèl·lules les produeixen els animals adults en uns òrgans especialitzats (gònades), els òvuls es formen als ovaris i els espermatozoides als testicles. Quan arriba el moment precís, un òvul i un espermatozoide es troben, es fusionen (fecundació) i donen lloc a un ou o zigot, el qual si arriba a desenvolupar-secompletament produirà un nou individu que tindrà les característiques pròpies de l’ espècie, però, a la vegada serà diferent dels que l’ han precedit i dels que el seguiran.

Fecundació externa: peixos, per exemple, no és necessari que els mascles introdueixin els espermatozoides a l’ organisme de la femella: la fecundació es produeix a l’aigua després que els progenitors hi hagin alliberat ambdós...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • TEMA 4 PP I
  • Filosofia Temas 3 Y 4
  • estructura tema 3 y 4
  • Tema 3 Y 4
  • Contabilidad I Tema 3
  • Temas 3 y 4 de auditoria
  • temas 3 y 4
  • Biologia Tema 3 Y 4 Arreglado

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS