Què és el carbó?

Páginas: 3 (714 palabras) Publicado: 25 de enero de 2012
1. Què és el carbó?

El carbó es un mineral estratificat combustible, de color negre, format per l’acumulació de restres vegetals o animals transformades per carbonitazació. Es fa servirprincipalment com a combustible fòssil pel seu elevat poder calorífic gràcies a que té un contingut majoritari de carboni.

2. Com es va originar el carbó?

El carbó s'origina a partir d'unprocés sedimentari i es forma per una lenta transformació de la matèria orgànica vegetal. El carbó es forma pel procés de carbonització i amb la concentració del carboni augmenta el poder caloríficdel carbó, és a dir, la quantitat d'energia que s’allibera en cremar-ne un quilogram.
El punt de partida per a la carbonització és l’acumulació de matèria orgànica vegetal morta, que despréses descompon per l’acció bacteriana aïllat de l’aire.
La concentració de carboni augmenta a mesura que s'alliberen volàtils, com el metà.
La matèria en descomposició es va recobrint ambel temps de nova matèria vegetal i també de sediments inorgànics (fangs, sorres, etc.), l'enterrament d'aquesta matèria fa que s'originin processos de metamorfisme acausa de l'augment de pressió ide temperatura. Al llarg del procés de carbonització, el contingut de carboni va augmentant a mesura que altres components es desprenen, de manera que queda una barreja de carboni, argiles, carbonats,sal i pirites.

3. Hi ha 3 tipus bàsics de carbó, quins són?

Els tres tipus de carbó bàsics són:

- Lignit : Varietat del carbó de qüalitat intermitja entre el carbó de torba iel bituminós. Normalment té un color negre i una estructra fibrosa o llenyosa. Té una capacitat calorífica de 55-75 %.
- Hulla: Combustible fòssil amb una riquesa entre 75 i 90 % de C. Ésnegre i no gaire brillant, més aviat un negre opàc. Crema amb dificultat i quan ho fa crema amb una flama grogosa. Es diferencia del lignit pel seu major poder calorífic (entre 20 i 36 MJ/Kg).

-...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Metabolismo De Carb
  • Carb N
  • Carbo Final
  • Digestion de carbo
  • ENERGIA DEL CARBÓ
  • carbo hidratos
  • El Carb N
  • Low Carb Intelligence Vs. Low Carb Stupidity

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS