Què És La Filosofia?

Páginas: 2 (256 palabras) Publicado: 3 de noviembre de 2012
1.
La filosofia tracta d'una activitat intel·lectual qe adopta una prespectiva diferent a la de la ciència, doncs buca entendre el sentit i la realitat de la vidahumana.

2.
Informació: consisteix en la descripció dels fets, situacions o esdeveniments ocurreguts.
Coneixement: consisteix en la elaboració o processamentde la informació.
Saviesa: consisteix en la elaboració del coneixement, adoptant una prespectiva que intenta arribar a condicions raonades sobre el sentit del mónen que vivim i de la vida humana en les seves diverses dimensions. Per saviesa entén el resultat d'na reflexió integrada sobre allò que ja se sap (informació,coneixement). Aquesta reflexió vol aprofundir en la comprensió de nosaltres mateixos i del món, per tal d'explorar camins que ens serveixen per viure millor.

3.
No,perquè les qüestions filosòfiques es caracteritzen per no poder ser contestades d'una forma científica. Les preguntes filosòfiques es poden intepretar i contestar dediverses maneres. En filosofia, tal com l'entenem avui, no demostrades. En conseqüència no es pot entendre la saviesa com a possició de la veritat absoluta(definitiva i completa).

4.
Segons el text de la ciència i la filosofia presenten semblances i diferències. Ambdues són activitats racionals que intenten comprendre elmón i l'ésser humà. Però la funció de la ciència consisteix a dir-nos quins són els fets i els esdeveniments (informació) i com s'expliquen (coneixement). Lafilosofia intentar anar més enllà: proposa maneres d'intepretar allò que sabem (info+coneix) per tal de trobar-hi un significat que sigui útil per a la nostra vida.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • filosofia de la filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia
  • La Filosofía
  • Filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS