Què és una referència o citació? com es fa servir?

Páginas: 3 (705 palabras) Publicado: 21 de noviembre de 2010
QUÈ ÉS UNA REFERÈNCIA O CITACIÓ? COM ES FA SERVIR?

D’acord amb el diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans, referència bibliogràfica remet a CITACIÓ i la defineix amb dues accepcions:
2.1.Text d’un autor que s’addueix en suport d’una opinió, d’una regla, etc. Fer citacions de la Bíblia. Cal comprovar aquesta citació. 2.2. Conjunt de dades precises amb què es remet a un document o a una deles seves parts. Una bibliografia amb unes citacions molt completes.

Les referències bibliogràfiques o citacions segueixen una sèrie de normes en funció de l’àrea de coneixement de la que parlem.A l’àrea de Psicologia del Treball i de les Organitzacions, on es troba adscrita l’assignatura, es regeix per les normes de l’”American Psychological Association” (APA). Tota la normativa es potconsultar al seu manual (6th edition of the APA Publication Manual; http://www.apastyle.org), però us fem cinc cèntims de com presentar una citació en un text.

El material amb citació literal d’unaltre autor o d’un altre treball publicat amb anterioritat, ha de presentar-se com és i entre cometes. També ha de senyalar-se la font, l’any de publicació, i la pàgina on es pot trobar la citació. Perexemple:
Citació 1: Aquests autors destaquen que “se utilizan de forma indistinta los términos de trabajo flexible y empleo flexible” (Peiró, Prieto i Roe, 1996, p. 25).
Citació 2: Peiró,Prieto i Roe (1996) senyalaven que “se utilizan de forma indistinta los términos de trabajo flexible y empleo flexible” (p. 25).

En el cas que la citació no sigui literal, sinó que s’utilitza coma font i es descriu en el text que s’està desenvolupant, han de senyalar-se els autors al costat de la data de publicació del treball, però no el nombre de pàgines. Per exemple:
Citació 1:Diversos autors a través de la història, han tractat la controvèrsia en la utilització de les expressions de treball flexible i ocupació flexible. Alguns autors com Peiró, Prieto i Roe (1996) han...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Com Es Fa Un Informe
  • Com es fa un resum?
  • Como hacer un habbo server
  • Como Hacer Referencias En Apa
  • Como hacer un marco e referencia
  • El cuerpo como referente psicologico
  • Como hacer citas y referencias
  • El cuerpo como referente psicologico

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS