Qué Es La Filosofia?

Páginas: 4 (766 palabras) Publicado: 6 de febrero de 2013
Què és la filosofia?

Si començem pel significat de la paraula literal, veiem que el mot philosophia, prové del grec, on philo vol dir reconeixement i sophia, saber. Això ja ens pot donar algunespistes.
Però el seu significat de concepte és força més complicat. La filosofia és, en primer lloc, una cosa concreta, una realitat històrica donada en diversos textos, situada en l’espai i temps.Sense llegir aquests textos és impossible poder entendre i conèixer la filsofia. Com es pot comprovar tots els textos es plantejen una mateixa pregunta que és la Qüestió del saber. I la qüestió de saberes planteja dues preguntes; la primera és si en els humans hi ha saber, i l'altre suposant que hi hagués saber, quina diferència hi ha entre el saber i no saber.
EXEMPLE
D'entrada, i sense pensarmassa ens pot semblar que és evident que hi ha saber ja que al llarg de la vida nosaltres aprenem, quan neixem no sabem ni parlar ni escriure ni cantar però a mida que passen els anys ens en ensenyeni representa que al final en “sabem”. Però si ens hi parem a pensar no és tan evident que hi hagi saber, perquè saber escriure no és fer una petita redacció que et demana el professor sobre què hasfet al cap de setmana, sinó escriure com fan els poetes o escriptors famosos, o cantar a la dutxa no és saber cantarr, saber cantar és haver estudiat durant anys una tècnica i saber-la aplicar demanera adequada, convertin-te en cantar professional.
CONCLUSIÓ
Per tan arribem a la conclusió que el saber és un concepte comparatiu, ja que nosaltres podem dir sabem o no sabem depèn amb qui enscomparem.
TEXT
Un dels molts textos que ho reflexa clarament és un text de Plató, Apologia de Sòcrates. Ja que a través de preguntes que fa Sòcrates a la gent sobre el saber, arriba a la conclusio queno sabem allò que realment creiem saber. És a dir podem saber algunes coses però el saber absolut no existeix.

Però si suposem que sí que hi ha saber, llavors el saber seria fer les coses de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • filosofia de la filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia
  • La Filosofía
  • Filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS