Química

Páginas: 2 (427 palabras) Publicado: 14 de octubre de 2014
L1AC4_T Atracció gravitatòria.


1.- Quina és la unitat de mesura de les forces en el Sistema Internacional? Escriu la paraula completa i l'abreviatura.









2.- Quin és el mòdul decadascuna d'aquestes forces? Escriu les unitats.

Força
Mòdul
F1→2 = F2←1




3.- A física es poden utilitzar altres unitats de mesura per a les forces: la Dina (dyn) i el Quilopond (kp).Tenint en compte que 1 N = 105 dyn i que 1 kp = 9,81 N calcula quantes dyn i quants kp corresponen a F1→2 i  F2←1. Utilitza notació científica


.
Força
Càlculs per passar de N a dyn
ResultatF1→2 = F2←1




Força
Càlculs per passar de N a kp
Resultat
F1→2 = F2←1




4.- Quina és la direcció i el sentit de les dues forces que hi surten representades?

Força
Direcció
SentitF1→2


F2←1





5.- A sobre de m1 i m2 hi ha dibuixats uns puntets de color negre, què és aquest punt en relació als elements que defineixen les forces?
 

6.- Sabent que la força d'atracciógravitatòria es calcula mitjançant la fórmula ,  calcula F1→2 i F2←1 i comprova que dóna el resultat que tens a la pantalla (F1→2 = F2←1 = 0,00000000396 N). Recorda que en aquesta fórmula G és laconstant de gravitació = 6,67·10-11, m1 i m2 són les masses de les esferes i d és la distància que separa els cossos.



7.- Explica què li passa als dos vectors de les forces quan les esferess'allunyen i s'acosten. Justifica aquest comportament.




8.- En aquesta mateixa situació, repeteix l'experiment i fixa't ara en els nombres, els mòduls de les dues forces. Com són sempre entre sí enqualsevol de les posicions? Per què creus que passa això?



9.- Explica què li passa als dos vectors de les forces quan creix o decreix la massa de les esferes. Justifica aquest comportament.10.- Escriu quines seran les masses (m1 i m2) i la distància (d) necessàries per a obtenir la F gravitatòria més alta possible en aquest cas. Escriu també el valor d'aquesta Força gravitatòria...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Quimica quimica
  • quimicos y quimica
  • Quimica
  • Quimico
  • Quimica
  • Quimica
  • Quimica
  • Quimica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS