Quadern D'aram

Páginas: 3 (624 palabras) Publicado: 14 de abril de 2011
PUNTS DE VISTA DE VAHÉ

A la novel·la Quadern d’Aram de Maria Àngels Anglada, Vahé és el pare d’Aram, de Sofia i de Iané, i també el marit de Marik. Al principi del llibre tota la família vivien aTrebisonda, però un dia, Aram va emmalaltir per culpa d’una forta pulmonia i va estar a les portes de la mort. Això va fer que la Marik al ser molt religiosa fes una prometença en el cas que es curés.Al cap d’un any Aram es va curar, i ell i la seva mare van haver de fer el peregrinatge al monestir de Marek, prop del llac Van, tal i com havia promès Marik. Més tard, ells dos es van assabentar queVahé, l’avia i les dos nenes havien mort.

Per aquest motiu, el punt de vista de Vahé és objectiu, ja que no es mostra el seu propi punt de vista, sinó que aquest es mostra a partir de diferentsnarradors externs en tercera persona, o bé, a partir de diferents documents com els poemes escrits per ell mateix o mitjançant les cartes enviades per coneguts. Els narradors externs pels qualsarribem a veure els punts de vista de Vahé són principalment l’Aram, el seu fill, i la Marik, la seva dona; però també hi ha altres personatges com la vídua d’un altre poeta, el pare Mesrob o el taxistaturc.

Aram té una gran connexió amb els seu pare, i és una de les persones que més troba a faltar. Abans de marxar, Vahé li regala un quadern perquè així hi pugui escriure el llarg viatge, però aquestacaba esdevenint una memòria i d’aquest quadern prové el títol de l’obra. El nen és conscient que el seu pare és mort, però com que ningú no sap com, ell prefereix pensar que ha mort lluitant contraels assassins turcs. Adam veu la figura del seu pare com la d’un heroi. Marik, no pot oblidar a Vahé, i per això contínuament recita de memòria totes les seves poesies. Al final la mare s’acaba casantamb Arshauir, i aquest els hi regala a Marik i a Adam un llibre a els tres poemes de Vahé que mai havia publicat perquè no havia tingut l’oportunitat d’acabar-lo. Un document important és la carta...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Quadern d'Aram
  • Comentari de text: quadern d'aram
  • Treball per fer de Quadern d'Aram
  • QUADERN D'ARAM
  • Quadern d'aram
  • Quadern D'Aram
  • Quadern D'Aram
  • quadern d'aram

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS