Quadern d'aram

Páginas: 4 (764 palabras) Publicado: 29 de febrero de 2012
Activitats Quadern d’Aram de M Àngels Anglada

L’obra Quadern d’aram narra la història d'Aram, un jove armeni, que juntament amb la seva mare s'escapen de la mort quan el govern turc decideixexterminar el poble armeni entre 1915 i 1916.

Per contextualitzar l'obra i realitzar el qüestionari cal que coneguis bé el país d'on prové Aram: Armènia.

Abans de llegir la novel.la

1.Cerca a la Viquipèdia informació sobre Armènia i el Genocidi armeni, fen-ne un breu resum.
2. Llegeix l’article de LLetra i apunta quins valors es destaquen de M Àngels Anglada
3. Llegeixl’article de M Mercè Miró “El genocidi del poble armeni a Quadern d’Aram de M Àngels Anglada” i fes-ne un resum.
4. A l’article de M Mercè Miró “L’obra narrativa de M. Àngels Anglada” ens parla d’unasemblanza entre el llibre que treballem i El violí d’Auschwitz de la mateixa autora, encara que no del mateix cicle literari. Apunta’n aquestes semblantes. Pots ajudar-te també de les pàgines 6-7 i 12-15de l’Album Maria Àngels Anglada.




Sobre la novel.la


1. Busca a Internet informació sobre el poble kurd: quin és el seu origen ètnic; quins països tenen avui dia dins de les sevesfronteres, població turca; quina és l’actitud actual de la classe política turca envers els kurds?


2. De l’illa grega de Simi -d’on són originaris els bussos grecs amb els quals treballa Aram-Anglada destaca especialment el monestir de Panormitis. Busca’n informació.


3. Anglada defineix la penosa marxa des de Van fins a Ecmiadzin com a “via dolorosa”. Quin sentit creus que té aquestaexpressió?


4. En el capítol VI, en el passatge en què es narra el viatge d’Aram a Simi per assistir al casament de la germana gran de Iorgos, es narra una curiosa tradició grega. Quina ésaquesta tradició? Esbrina si té algun paral.lelisme a Catalunya.


5. El títol de la novel.la és la tercera opció de l’autora, ja que abans havia pensat en els títols “d’Agama Stellio” i “Terra...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Quadern D'aram
  • Quadern d'Aram
  • Comentari de text: quadern d'aram
  • Treball per fer de Quadern d'Aram
  • QUADERN D'ARAM
  • Quadern d'aram
  • Quadern D'Aram
  • Quadern D'Aram

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS