Qualitats Fisiques Basiques

Páginas: 2 (307 palabras) Publicado: 26 de septiembre de 2012
QFB


Les qualitats físiques bàsiques són un conjunt de factors que determinen la nostra condició física. És a dir, factors que determinen l’habilitat de dur a terme una activitat físicaquotidiana o una activitat esportiva amb vigor i efectivitat, endarrerint l’aparició de fatiga i evitant lesions. Millorant les QFB es desenvolupa la nostra condició física. Per això, utilitzarem diferentssistemes i mètodes d’entrenament.
Podem classificar-les en:

* Resistència: És la qualitat física que ens permet aguantar un esforç físic el major temps possible i recuperar-nos ràpidamentdesprés d’efectuar una activitat física. La resistència pot ser aeròbica (fer exercici físic durant una llarga estona sense reduir intensitat) o anaeròbica (es treballa un esforç físic en poc temps,però amb una intensitat elevada).

* Força: La força muscular és la capacitat física que ens permet crear una tensió muscular. Podem distingir tres classes de força muscular: la força màxima (ésla màxima força que una persona és capaç de realitzar), la força explosiva (s’exerceix en realitzar un moviment de força a la màxima velocitat) i la força resistència (s’utilitza quan cal realitzarun moviment de força durant molt de temps seguit i de forma continuada).

* Velocitat: És la qualitat física que ens permet realitzar un moviment el més ràpid possible. Podem distingir trestipus de velocitat: la velocitat de reacció (és la capacitat de respondre el més ràpid possible a un estímul determinat), la velocitat de desplaçament (és la capacitat de recórrer una distància en elmínim de temps possible) i la velocitat gestual (és la capacitat que permet realitzar un gest amb la màxima velocitat).

* Flexibilitat: És la qualitat física que ens permet realitzar movimentsde gran amplitud articular amb alguna part del nostre cos. Hi ha dos tipus de flexibilitat: la flexibilitat dinàmica (és quan existeix moviment) i la flexibilitat estàtica (quan no hi ha...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • qualitats fisiques basiques
  • Cualitats fisiques basiques
  • Capacités Fisiques basiques
  • Qualitats físiques
  • qualitats fisiques
  • Les Qualitats Físiques
  • Qualitats fisiques
  • CAPACITATS FÍSIQUES BÀSIQUES

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS