Quan Desapareix Una Llengua Mor Un Món

Páginas: 3 (514 palabras) Publicado: 20 de octubre de 2012
Quan desapareix una llengua mor un món
Des de que l’espècie humana va trepitjar la Terra per primera vegada, ha buscat diferents formes de comunicar-se amb els de la seua mateixa espècie:mediant dibuixos, símbols, caràcters, lletres, paraules, etc. Des de els primers dibuixos pintats pels homes prehistòrics fins a la nostra actual escriptura moderna ha hagut un procés de transformació yevolució.
El mateix poder dir de les llengües, la primera vegada que l’home va “parlar” ho va fer imitant els sons dels animals, i aquestos sons anaren evolucionant fins a formar paraules, i elconjunt de totes les paraules formaria una llengua, Però hui dia no ni ha una sola llengua sinó moltes, i aquestes llengües no van sorgir del no res, sinó que varen evolucionar amb el temps, però per a quealgo evolucione necessita una base prèvia sobre la qual anat desenrotllant-se. Un exemple es: tenint en compte això podem dir que el Castella, el Valencià o Català, el Gallec i el Basc o Euskeraprenen com a base el llatí.
Moltes llengües antigues han evolucionat i han continuat utilitzant-se fins a la actualitat, però altres no han tingut la mateixa sort, ja que algunes han desaparegut ialtres s’han minoritzat. Això significa que quan una llengua és compartida, acceptada i parlada per una majoria de parlants té més possibilitats de modernitzar-se i progressar, en canvi una llengua queés parlada per una minoria de parlants te menys possibilitats de modernitzar-se i corre el perill de o bé acabar desapareixent o bé acabar minoritzan-se.
Per aquesta raó, es important cuidar de lesllengües i evitar que desapareguin o es minoritzen, per a evitar-ho hi ha que fomentar el seu us i evitar la diglòssia, perquè les llengües formen part del nostre creixement com ser intel·ligent. Hiha persones que no parlen una llengua perquè la consideren “inútil”, la qual no ho és per a les persones que la parlen, llavors el que hauríem de fer es intentar aprendre-la i intentar parlar-la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La llengua
  • psicop de la llengua
  • Mone
  • Mono
  • mono
  • Mono
  • mono
  • Mono

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS