Quan espanya va pecar en el sàhara

Páginas: 2 (391 palabras) Publicado: 20 de noviembre de 2011
Quan Espanya va pecar en el Sàhara

Aquest article es una font secundaria de caràcter polític, escrit per el diari El País, diumenge 13 de desembre de 2009. Ens explica el conflicte que hi ha entreEspanya i el Marroc sobre el Sàhara. Es un conflicte que va començar a l’últim govern de Franco l’any 1975, aquest va decidir abdicar dels seus compromisos en el territori i abandonar-lo en mans delMarroc i Mauritània. Aquest conflicte no resolt surt a la superfície després de molts anys i ara l’ha de resoldre la democràcia.
Aquests territoris es troben al nord de Àfrica. El Marroc esta ubicata 14 kilòmetres de Espanya. Es un país Àrab (Musulmà), Africà, amb dos Dinasties. El Marroc és un país àrab modern però tradicionalista. És l’únic país Africà que actualment no es membre de la UnióAfricana (UA). Es troba separat d'Europa per l'estret de Gibraltar. Els seus països veïns són: Algèria a l'est, pel sud  Mauritània  (Incloent el Sàhara Occidental, territori ocupat militarment pelMarroc) i pel nord Espanya, amb qui manté intensos llaços comercials i comparteix tant fronteres marítimes com terrestres.
El Sàhara, o Sàhara Occidental (antic Sàhara Espanyol) és unterritori d'Àfrica situat a l’extrem occidental del desert del Sàhara, a la vora de l'oceà Atlàntic. És un dels setze territoris no autònoms sota supervisió del Comitè de Descolonització de les Nacions Unides, per tald'eliminar el colonialisme. El territori està ocupat actualment gairebé íntegrament pel Marroc, encara que la sobirania marroquina no és reconeguda ni per les Nacions Unides ni per cap país del món.
Laproblemàtica es que Nacions unides diuen que el Sàhara occidental es l’últim país d’Àfrica per descolonitzar y Espanya manté en ell clares responsabilitats legals. Aqueta relació entre Espanya i elSàhara va començar l’any 1884. El govern de Antonio Canovas va colonitzar la zona enviant unes expedicions, en aquella zona només vivien nòmades. Més tard aquest tros de desert es va convertir en el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Era mitjanit quan en Roc va saltar
  • Per què Espanya no es va industrialitzar plenament al segle XIX?
  • saho
  • Sahara
  • Sahara
  • Espany
  • SAHARA
  • Sáhara

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS