Quan La Lluna Escampa Els Morts

Páginas: 5 (1135 palabras) Publicado: 3 de noviembre de 2012
QUAN LA
LLUNA
ESCAMPA
ELS MORTS

BIOGRAFI DEL AUTORA

Esperança Camps, Ciutadella de Menorca (Menorca), 1964. Periodista i escriptora. Llicenciada en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona, Esperança Camps s'ha dedicat des de ben jove a la retransmissió radiofònica, primer a l'emissora Ràdio Sant Cugat i a Ràdio Popular de Menorca, i posteriorment, des deValència, la seva ciutat adoptiva, com de redactora de Canal9-ràdio. Actualment fa de redactora de Canal 9 televisió i combina aquesta feina a la televisió valenciana amb l'art d'escriure novel·les, activitat que l'ha duta a explorar el llenguatge literari a través de les diferents variants dialectals del català. Ha publicat tres llibres dels quals cal destacar-ne: Enllà de la mar (2004), premi JoanotMartorell 2003, i Quan la lluna escampa els morts (2005), premi Ciutat d'Alzira 2004. A més, per la primera novel·la ha rebut el premi de la Crítica dels Escriptors Valencians.

RESUM

Aquest llibre conta la història de 3 persones, per un costat l'agent Ramírez, i per l'altre costat Vanessa i Carlos.
L'agent Ramírez es massa vell com per a treballar en la policia nacional i l'han destinat atràfic. No li agrada el seu treball, viu en una pensió amb la seua dona ,
a soles manté aquest treball per a poder mantindre la seua família. El seu treball consisteix en arribar a l'escena de l'accident cridar al jutge de guàrdia i fer l'informe sobre l'accident.

Vanessa te 14 any i Carlos 17, són nuvis des del col·legi, els dos somien en poder escapar de “La Coma”(un barri marginal de València).Tots el dies després de acabar l'institut el dos van a l'estació de la RENFE a somiar que algun dia agafaran un tren cap a un altre lloc.
Carlos te tres germans. Carme es la seua germana bessona, i Manu el seu germà xicotet. La seua mare treballa tot el dia en una bugaderia i no pots atendre-los.
El seu pare està en la presó per tràfic d'estupefaents, millor que estiga en la presó ja quemaltractava a la seua mare i mai hi havia sentit res pels seus fills ja que tots havien siguts indesitjats.
Vanessa es filla única, no diu res del seu pare, la seua mare sempre ha volgut que la seua filla eixira de aquest barri i poguera tenir un futur que ella va tenir. Mai li havia gustat Carlos ni la seua família.
A Vanessa ni a Carlos mai lis ha agradat anar a l'escola, aixi que per a poderguanyar diners Vanessa es dedicara a ser perruquera en un barri ric de Paterna i Carlos a donar estirades a les velles indefenses que van al mercat.
A Vanessa li va molt Bé aprén ràpid i li ha caigut en gràcia a la seua cap, per que és amiga de sa mare.
Però Carlos asoles guanya uns pocs diners i carteres repletes de fotos de nebots, a demés la policia ja el te fixat i en qualsevol moment podendetindre-lo, encara que vaja amb molta cura.
Cada vegada a Vanessa li agrada menys el Carlos, serà per que està treballant en un barri ric o que Carlos cada vegada està fent-se més un delinqüent.
El Carlos ja no confia tant en ell mateix, i cada vegada més els robatoris no li ixen rentables debut a que les senyores van al mercat amb els diners just i que la policia està darrere de ell.
Un dia,Carlos, va decidir anar a demanar treball a uns camells que venen droga al seu barri, va pensar que amb eixe treball guanyaria deu vegades més i podria comprar-ne joies a Vanessa i vídeo-jocs a Manu.

Va anar a un descampat a demanar-lis treballs, li van dir que podria fer de camell. No guanyava tant com ell pensava, però eren més diners que els dels robatoris.
Un dia li van dir que tenien untreball molt gros preparat però que necessitaven 3 persones i tendria que ser en Barcelona. Carlos sense pensar-se-lo ni un segon va acceptar i se lo va dir a Vanessa un dia avanç.
El treball lis va eixir malament el que tenia que robar una maleta amb joies es va fugir amb el botí, a demés Carlos hi havia invertit tot el pressupost en aquesta operació, estava vivint en una pensió de mala mort...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Quan Els Infants Diuen Prou!
  • Quan Els Infants Diuen Prou!
  • morts
  • La Lluna
  • lluna nueva
  • NIT DE LLUNA
  • Nit De Lluna
  • El palau de la lluna

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS