Quant fa que ens estafen

Páginas: 3 (588 palabras) Publicado: 28 de mayo de 2014
QUANT FA QUE ENS ESTAFEN?
1. Posa-hi un títol alternatiu i justifica’l.
"Manipulació de la societat inconscient". He posat aquest títol perquè el text bàsicament tracta d'això, tracta sobre lesdiferents maneres en les quals les grans corporacions s'aprofiten de la nostra inconsciència.
2. Què signifiquen aquestes paraules i expressions: “preferents”, “cínic”, “espoli”, “no es pot tirar lapedra i amagar la mà”?
· Preferents: Les preferents són valors emesos per una societat que no confereixen participació en el seu capital ni dret de vot. Tenen caràcter perpetu i la seva rendibilitat,generalment de caràcter variable, no està garantida. Aquesta remuneració està condicionada al fet que l'entitat emissora de les participacions obtingui beneficis suficients. Es tracta d'un instrumentcomplex i de risc elevat que pot generar rendibilitat, però també pèrdues en el capital invertit.
· Cínic: adjectiu que diu de qui, impúdicament, fa gala de no creure en la rectitud i la sinceritat.· Espoli: apropiació d'alguna cosa que pertany a altra persona de manera violenta i injusta.
· No es pot tirar la pedra i amagar la mà: Que no es pot fer una cosa i no assumir les conseqüènciesd’aquesta o inculcárse-les a altra persona/as.

3. Quins exemples posa Enric Hernàndez d’estafa a la ciutadania? Com ho argumenta? I tu, què n’opines?
Enric Hernàndez posa exemples com: l'estafa quevan fer amb les preferents, el frau què feien les gasolineres i el tripijoc de la subhasta elèctrica.
El que ens inquieta és que ja sabies el frau de les preferents i no feien res per evitar-lo, el mésgreu d’això és que ningú assumeix la culpa. També ens explica que es posen com a víctimes de la crisi l'expresident de govern i l'exministre d'economia i neguen tenir culpa d’aquesta. Enric Hernándezens diu que les gasolineres camuflaven l'alça de preu del combustible abaratint-lo dilluns dia en què Brussel·les recull la dada oficial per encarir-lo el dimarts i que amb la multa que varen...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ens
  • ENS
  • Ens
  • El Estafador
  • Estafa
  • estafa
  • la estafa
  • Estafa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS