Quanta gent capiguem en el món?

Páginas: 6 (1498 palabras) Publicado: 3 de julio de 2013











Juan Fernando Giner MIlvaques
1 Grau Educació Social Vesprada
Professor Pedro López
Sociologia i Antropologia Social
¿CUANTA GENTE CABE EN EL PLANETA?

Resum
El documental dirigit i dut a terme pel divulgador científic naturalista britànic David Attenborough (Londres, Regne Unit 1926) ens explica que ens estan acabant els recursos del planeta, com també l’aigua iels aliments a conseqüència d’una sobrepoblació per part de l’espècie humana (ja que es multiplica cada cop més la gent que vivim al planeta).
Tot açò comporta una sèrie de problemes com poden ser la desertització, la contaminació, la dificultat de trobar naturalesa verge i per lo tant amenaça d’extinció de gran part de la fauna i flora del planeta Terra. El mateix director del documental ( quepertany a una organització anomenada “Fundació Població Òptima”), organitza campanyes per a controlar l’índex de natalitat; ja que una sobrepoblació té una gran repercussió sobre els recursos de la terra, com també de l’aigua, aliments i energies.
Al llarg del documental podem veure la facilitat que tenim per a sobrepoblar el planeta terra, ja que el simple fet de que una parella d’éssers humanstinguen un fill o filla (i no siga família nombrosa) ja fa perill de sobrepoblació (per la quantitat de parelles que hi ha al món). Per aquest fet i per mecanismes que duen i duran a terme els països més desenvolupats del món es produirà un augment massiu de la població en països subdesenvolupats (encara que Xina també) i els altres es minimitzaran. Alguns països com Xina han tingut que dur aterme una política que controlava l’índex de natalitat, per això elaborà una llei (el 1979) la qual prohibía tenir més d’un fill o filla i també du a terme un sistema educacional per a conscienciar als ciutadans, tots aquells que no complien amb la llei foren i són multats; aquesta política es dugué a terme a conseqüència de la falta d’aliments i recursos d’èpoques anteriors. En altres països com laÍndia (que primerament pagaven per realitzar vasectomies i després ho feien com a càstig per a pagar multes o sancions) també s’ha realitzat un tipus de regulació de la població, com també s’ha demostrat que mitjançant una bona educació i l’accés a la dona a aquesta es pot pal·liar aquest problema com també mitjançant mecanismes de tecnologia moderna mèdica com pot ser els anticonceptius, capaçde reduir la fertilitat i per tant una major sostenibilitat del planeta. Durant la història de la humanitat sempre ha hagut un creixement equitatiu, però a partir de 1800 (més o menys) el creixement de la població ha començat a ser considerable a conseqüència del desenvolupament de la medicina que ha pogut combatre les malalties. Açò ha provocat un major nivell de vida i saludable que ha ocasionatque la població visqueren més anys.
També podem observar la importància de l’aigua per a la supervivència del planeta. Durant aquest documental s’observa que la mala gestió dels recursos hidràulics (actualment la indústria i l’agricultura s’utilitza molta aigua) ha ocasionat dessecacions de grans rius i mars ( a pesar que de que sols podem utilitzar l’1% de l’aigua dolça que hi ha al planetaper als nostres abastiments), com també ocasionarà en un futur la producció de recursos alimentaris, roba, recursos energètics.... Països com Mèxic duen a terme polítiques de recolliment d’aigua mitjançant la recol·lecció d’aigua de pluja gràcies a la conservació dels boscos que envolten i formen part del país.
Un problema greu que es veu en el documental es que al llarg de la història elspaïsos desenvolupats han pogut multiplicar la seua producció mitjançant maquinària, adobs i fertilitzants; en canvi en els països subdesenvolupats no passa el mateix ja que tenen que fer ús dels mètodes tradicionals. Aquest problema canvia quan en 1960 s’inicia la “Revolució Verda” en els països subdesenvolupats, la qual mitjançant mecanismes moderns, permetia multiplicar per cinc la producció...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Quanta plus
  • Mary Quant
  • Mary Quant
  • Mary Quant
  • gente
  • La gente
  • Mone
  • Mono

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS